Please choose Language or Country
or

Fietsen en mountainbiken in Oostenrijk

Klim op je zadel en ontdek Oostenrijk! Op je fiets geniet je van het prachtige uitzicht in de valleien en langs de rivieren. Of neem je mountainbike en stop niet vooraleer je die bergtop hebt bereikt.
Dürnstein langs de Donau-fietsroute © © Österreich Werbung / Peter Burgstaller Dürnstein langs de Donau-fietsroute © © Österreich Werbung / Peter Burgstaller

Onze aanrader!

Culturele fietsroutes

Voor wie graag sportief bezig is en zowel van de natuur als van de culturele rijkdom van Oostenrijk wil genieten, vormen de fietsroutes langs culturele bezienswaardigheden de perfecte gelegenheid om die interesses met elkaar te combineren.

Cultuur opsnuiven met de fiets

Fietsen en mountainbiken per regio

Radfahren am Neusiedlersee © Burgenland Tourismus / Steve Haider Radfahren am Neusiedlersee © Burgenland Tourismus / Steve Haider

Burgenland

Deze zonnige deelstaat van Oostenrijk is met haar vele natuurreservaten en vlakke fietspaden een waar paradijs voor de fietsliefhebber.
Al fietsend door het Burgenland
Een korte pauze tijdens het fietsen © © Österreich Werbung / Fankhauser Een korte pauze tijdens het fietsen © © Österreich Werbung / Fankhauser

Karinthië

In Karinthië kunnen zowel de plezierfietsers alsook de wat meer getrainde renners terecht. Verschillende niveaus zorgen voor een uitdaging op maat. Een ding hebben echter alle routes met elkaar gemeen: water, zon en een gastvrije ontvangst.
Karinthië per fiets
Radfahren in Niederösterreich © Niederösterreich Werbung / Weinfranz Radfahren in Niederösterreich © Niederösterreich Werbung / Weinfranz

Niederösterreich

Het Weinviertel in Niederösterreich is uitermate geschikt om te fietsen. Hier geen steile hellingen, maar aangename, makkelijke fietsroutes. Geniet van het glooiende landschap en fiets langs wijngaardes, ongerepte natuur en culturele bezienswaardigheden.
Niederösterreich voor fietsers
E-biken langs de Donau © © Österreich Werbung / Peter Burgstaller E-biken langs de Donau © © Österreich Werbung / Peter Burgstaller

Oberösterreich

Oberösterreich biedt fietsers zoveel mogelijkheden, dat u bijna niet meer weet wat te kiezen!
Verken Oberösterreich per fiets
Ramsau am Dachstein © Steiermark Tourismus / Leo Himsl Ramsau am Dachstein © Steiermark Tourismus / Leo Himsl

Steiermark

Door het groene hart van Oostenrijk stromen tal van rivieren; de Mur, de Enns, de Feistritz en de Raab. Ontdek ze allemaal per fiets!
Op de trappers door Steiermark
Mountainbike SalzburgerLand © TSG Tourismus Salzburg GmbH / Leo Himsl Mountainbike SalzburgerLand © TSG Tourismus Salzburg GmbH / Leo Himsl

SalzburgerLand

Almtochten, meerdaagse tochten of trails - met ongeveer 5.000 km mountainbikewegen vinden beginners, cracks en downhillers in het SalzburgerLand hun eigen terrein. Het prachtige landschap kan je ook op "gezellige" fietstochten ontdekken.
Spring achterop en fiets mee door het...
Mountainbiken Grubigstein © Tiroler Zugspitz Arena / U. Wiesmeier Mountainbiken Grubigstein © Tiroler Zugspitz Arena / U. Wiesmeier

Tirol

Fietsen door de lieflijke dalen of juist op avontuur in de bergen: Tirol is een paradijs voor fietsers en mountainbikers.
Op fietsavontuur in Tirol
Een paradijs voor mountainbikers © Bregenzerwald Tourismus GmbH / Adolf Bereuter Een paradijs voor mountainbikers © Bregenzerwald Tourismus GmbH / Adolf Bereuter

Vorarlberg

Op de Vorarlbergse fietsroutes, door de mooiste delen van het land, is van alles te beleven. Rustig en romantisch. Of als het moet, sportief-uitdagend.
Fiets mee door Vorarlberg

Geen zoekresultaten gevonden!

Met de elektrische fiets door Oostenrijk

E-Biken im Ausseeerland © Steiermark Tourismus / Ikarus E-Biken im Ausseeerland © Steiermark Tourismus / Ikarus

Met de elektrische fiets door Oostenrijk

Zonder zware inspanningen van het landschap genieten: steeds meer vakantieoorden en -regio’s in Oostenrijk bieden je de comfortabele variant van fietsen, waardoor ze helemaal tegemoetkomen aan een nieuwe trend.
Elektrisch fietsen in Oostenrijk
E-Bike am Rittisberg © TVB Ramsau E-Bike am Rittisberg © TVB Ramsau

Ramsau met de elektrische fiets ontdekken

Beleef het genot van fietsen: met de elektrische fiets kan je in Steiermark de regio’s Ramsau am Dachstein, Schladming-Dachstein en Filzmoos comfortabel en ontspannen ontdekken.
Ramsau in Steiermark ontdekken met de elektrische...
Radlerjause © Kitzbüheler Alpen Brixental Tropper Radlerjause © Kitzbüheler Alpen Brixental Tropper

Met de elektrische fiets door Tirol

In het fietszadel hellingen beklimmen zonder een sportieve topprestatie te moeten neerzetten: met de elektrische fietsen maken de Tiroolse regio’s de tocht naar de top heel wat makkelijker voor beginners en genieters; panoramisch uitzicht en afdalingspret inbegrepen.
Met de elektrische fiets de Tiroolse bergwereld...
Fietstocht in Salzburg © TSG Tourismus Salzburg GmbH / Markus Greber Fietstocht in Salzburg © TSG Tourismus Salzburg GmbH / Markus Greber

Elektrische fietsregio's in SalzburgerLand

De voorbije jaren hebben elektrische fietsen de fiets- en mountainbikeroutes van het SalzburgerLand veroverd. Een erg uitgebreid aanbod voor elektrische fietsers laat het toe om gezellige fietstochten te maken zonder al te veel inspanningen, verspreid over het hele grondgebied van de regio.
Elektrische fietsregio's in SalzburgerLand
E-biken langs de Donau © © Österreich Werbung / Peter Burgstaller E-biken langs de Donau © © Österreich Werbung / Peter Burgstaller

Met de elektrische fiets door Oberösterreich

Tussen de glooiende heuvels van het Boheemse Woud in het noorden en de indrukwekkende bergwereld van Dachstein in het zuiden, bevinden zich in totaal 2100 km fietspaden die op een ontspannen manier per elektrische fiets ontdekt kunnen worden.
Elektrisch fietsen in Oberösterreich
E-biken in Salzkammergut © STMG / Christian Parzer E-biken in Salzkammergut © STMG / Christian Parzer

Elektrisch fietsen in Salzkammergut

Salzkammergut, gelegen tussen het Alpenvorland en de Oostenrijkse Kalkalpen, de grote meren van de Vooralpen en het eeuwige ijs van de Dachsteingletsjer, heeft heel wat in petto voor fietsers. Voor genieters heeft deze regio meer dan 20 elektrische-fietsroutes in het gamma.
Genieten op de elektrische fiets in Salzkammergut
E-bike in de Karinthische Nockbergen © Heiko Mandl / Kärnten Werbung E-bike in de Karinthische Nockbergen © Heiko Mandl / Kärnten Werbung

Per elektrische fiets naar de Karinthische Nockbergen

Op de pedalen trappen en wanneer je spierkracht afneemt een kleine elektromotor inschakelen ... Zo kan je ook de veeleisende fietsroutes makkelijk de baas die deel uitmaken van het fietsaanbod in de regio Millstätter See en Bad Kleinkirchheim in de Karinthische Nockbergen.
Elektrische fietstochten in Karinthië
Familie tijdens het fietsen van de Donau-fietsroute © © Österreich Werbung / Mooslechner Familie tijdens het fietsen van de Donau-fietsroute © © Österreich Werbung / Mooslechner

E-mobiliteit in Wachau

De schoonheid van Wachau milieuvriendelijk en comfortabel ontdekken met elektrisch aangedreven voertuigen: dat wordt nu mede mogelijk gemaakt door het initiatief voor e-mobiliteit van de deelstaat Niederösterreich, met een uniek pilootproject.
De Wachau in Niederösterreich met elektrische...

Geen zoekresultaten gevonden!

Ook interessant

Entland der steirischen Apfelstraße © Steiermark Tourismus / www.bigshot.at Entland der steirischen Apfelstraße © Steiermark Tourismus / www.bigshot.at

Fietsen door een zee van bloemen

Na de lange wintermaanden komt eindelijk de lente, met frisse groene kleuren en warme zonnestralen. Het ideale moment om op de fiets de ontluikende natuur te verkennen!
Fietsen in het voorjaar
Donaufietsroute in Dürnstein, Wachau © Österreich Werbung / Peter Burgstaller Donaufietsroute in Dürnstein, Wachau © Österreich Werbung / Peter Burgstaller

Culturele fietsroutes

Voor wie graag sportief bezig is en zowel van de natuur als van de culturele rijkdom van Oostenrijk wil genieten, vormen de fietsroutes langs culturele bezienswaardigheden de perfecte gelegenheid om die interesses met elkaar te combineren.
Culturele fietsroutes in Oostenrijk
E-Bike-Fahre am Jochstubnsee in Tirol © Kitzbueheler Alpen / Kurt Tropper E-Bike-Fahre am Jochstubnsee in Tirol © Kitzbueheler Alpen / Kurt Tropper

"Auf dem Holzweg" in Tirol

Een wel erg bijzonder doel voor fietsers is vanaf juni 2012 te vinden in de buurt van Hall en Wattens in Tirol: tussen verweerde dennen, zilversparren en fijnsparren opent het “Kugelwald” zijn deuren, de grootste houten knikkerbaan ter wereld.
Beleef en ontdek "Kugelwald" in Tirol
Fietsen in het Burgenland © Maxum Fietsen in het Burgenland © Maxum

Burgenland: Appelfietsroute & Paradijsroute

300 dagen zon per jaar, een licht heuvelachtig landschap en een uitgebreid fietsnetwerk maken van het Zuid-Burgenland een paradijs voor fietsers. Onder de talrijke routes bevinden zich zowel vlakke trajecten om gemoedelijk te fietsen, alsook veeleisende fietsroutes die comfortabel met de elektrische fiets overwonnen kunnen worden.
Met de elektrische fiets door Zuid-Burgenland
Mountainbikendes Paar © Österreich Werbung / Leo Himsl Mountainbikendes Paar © Österreich Werbung / Leo Himsl

Mountain Bike Holidays

Het beste aanbod voor een mountainbikevakantie in Oostenrijk. Service is inbegrepen: professionele guides bieden biketochten door 19 top-bike-regio's en talrijke hotels aan.
Lees hier meer over de Mountain Bike Holidays

Geen zoekresultaten gevonden!

Fietsen in Oostenrijk

Meer informatie

Fietshelm verplicht voor kinderenSinds 31 mei 2011 is het in Oostenrijk verplicht voor kinderen tot en met 12 jaar om een fietshelm te dragen.

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.