Please choose Language or Country
or

Fietsen tussen orchideeën in Karinthië

Bloeiende wilde orchideeën, geurige lelietjes-van-dalen en weilanden vol kruiden begeleiden fietsers op hun tochten door outdoorpark Oberdrautal in Karinthië.
De basis van deze tocht door het westelijke deel van Karinthië wordt gevormd door de route langs de Drau. Hij maakt deel uit van de Draufietsroute, die van de bron van de Drau in Italië via Oost-Tirol en Karinthië tot aan Marburg in Slovenië loopt.

Op een gezellige lentefietstocht over de zuidelijkste fietsroute van Oostenrijk langs de Drau doorkruisen recreatiefietsers het leefgebied van het beschermde vrouwenschoentje, een van de mooiste van nature in Oostenrijk voorkomende orchideeën. Ook interessant voor natuur- en plantenliefhebbers: de Wacholderhain. Het ongeveer 5 hectare grote gebied in de buurt van Schloss Stein bij Dellach herbergt een zeldzame, doomachtig groeiende jeneverbessoort en is daarom een natuurbeschermingsgebied. De picknickplaatsen zoals de Drauoase bij Dellach im Drautal en de picknickplek aan de ingang van de Gaislochklamm zijn bij een tocht op het stalen ros bij uitstek geschikt om de botanische bijzonderheden van de regio letterlijk eens onder de loep te nemen of om gewoon een bosje lelietjes-van-dalen te plukken.

De zonnige berghellingen wat verder van het lieflijke rivierdal van het Oberdrautal zijn het gebied van de sportieve mountainbikers. Langs de 'Sunseitn-route' van Oberdrauburg naar Berg im Drautal ligt het Kruidendorp Irschen, dat in 2007 werd bekroond met de Oostenrijkse staatsprijs voor toerisme. De steile, schrale bergweiden bieden een goede voedingsbodem voor aromatische wilde kruiden, wiens familieleden ook in de liefdevol onderhouden boerentuinen groeien. Op de bergachtige 'Sunseitn-route', die tot aan 1000 meter boven zeeniveau bergop gaat en steeds nieuwe indrukwekkende panorama's op het Drautal biedt, werkte Fritz Strobl, de Oostenrijkse olympisch kampioen alpineskiën, al aan zijn conditie.

Outdoorpark Oberdrautal
Email: info@outdoorpark-oberdrautal.at
Internet: www.outdoorpark-oberdrautal.at

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.