Please choose Language or Country
or

Mostviertel: Fietsen tussen de perenbomen

Het Mostviertel in Niederösterreich pronkt in de lente met duizenden perenbomen in witte bloesempracht. Most-'heurigen' langs de fietsroutes nodigen uit tot het nemen van een kleine pauze.
De peer die in het Mostviertel als eerste rijp is, heet Prima-pira. Volgens de mostboeren is dit de beste peer om in de herfst brandewijn uit te destilleren. De populaire vrucht leent zijn naam aan een fietsroute die leidt langs weiden, velden en groepen hoogstammige mostperenbomen, die in april getooid zijn met een witte bloesempracht.

De Prima-pira-route, van Haag via Wallsee, Aschbach-Markt, Seitenstetten en weer terug naar Haag, is zo’n 60 kilometer lang waarbij onderweg ook een paar heuvels bedwongen moeten worden. Als beloning voor de steilere stukken vind je op de koppen van de heuvels uitzichten op de nabijgelegen Donau en het wat verder verwijderde Mühlviertel.

Mostherbergen, most-'heurigen' en de ondernemingen van de zogenaamde 'mostbaronnen', die zich volledig aan het verbouwen en verwerken van de peren wijden, nodigen langs de route uit tot het nemen van een smakelijke pauze. Er is onder andere ook Prima-pira-brandewijn te proeven, die rijpt in vaten van perenhout, wat zowel de kleur als de smaak een bijzonder tintje geeft.

Behalve de landschappelijke en culinaire verrassingen herbergt de Prima-pira-route ook culturele juweeltjes, zoals het openluchtmuseum in Haag, dat een collectie van meer dan 20 traditionele gebouwen uit het boerenbestaan herbergt. Ook een bezoek waard: Stift Seitenstetten, dat vanwege zijn schitterende barokke gebouwen ook wel 'het vierkant van God' genoemd wordt.

Mostviertel Tourismus GmbH
Email: office@most4tel.com
Internet: www.mostviertel.info

Mostviertel: Fietsen tussen de perenbomen

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Brochures downloaden

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.