Please choose Language or Country
or

Fietsen en mountainbiken in Karinthië

In Karinthië kunnen zowel de plezierfietsers alsook de wat meer getrainde renners terecht. Verschillende niveaus zorgen voor een uitdaging op maat. Een ding hebben echter alle routes met elkaar gemeen: water, zon en een gastvrije ontvangst.
Drauradweg kent geen grenzen
Een van de bekendste fietsroutes in Oostenrijk is ongetwijfeld de 366 kilometer lange Drauradweg en bestaat uit 6 etappes. De fietstocht start in het Italiaanse Toblach/Dobbiaco in Zuid-Tirol. Langs de Drau fietst men dwars door Karinthië naar het eindpunt Marburg/Maribor in Slovenië. Het fietspad is in beide richtingen volledig bewegwijzerd en gaat voornamelijk over vlak terrein, zodat fietsers met volle teugen kunnen genieten van de natuur. De Drauradweg, die door de ADFC (Allgemeiner Deutscher Fahrradclub) als viersterren kwaliteitsroute wordt beschouwd, voorziet ook heel wat culinaire hoogtepunten onderweg.

Wie liever de omgeving per mountainbike verkent, kan in Karinthië ook zijn hart ophalen. Een speciale route, die maar liefst 7 km lang door oude mijngangen loopt, zorgt voor een unieke belevenis. Ook de Alpe-Adria etappe van de Trans-Alp route, waarbij men door het biosfeerpark Nockberge en langs de Millstädter See fietst en vervolgens op 1.400 m hoogte de weg naar San Daniele volgt, is zeker de moeite waard. Wie op deze hoogte met de mountainbike onderweg is, profiteert tegelijkertijd van de welddadige werking van de frisse, gezonde Karintische lucht. Het klimaat heeft een blijvend positieve invloed op het organisme.

Zuid-Karinthische merenroute
Deze fietsroute is ondanks zijn 54 km ook voor kinderen geschikt en een ideale daguitstap voor gezinnen. Onderweg komt men tal van ontspanningsmogelijkheden tegen, zoals de tavernes en restaurants. Vergeet je zwemgerief niet, want onderweg wachten maar liefst zes meren met temperaturen tot 28 °C!

Gaital Radweg R3
De Gailtal Radweg R3 loopt langs de Gail altijd licht naar beneden over een lengte van 90 km. Je kan comfortabel met de trein naar Kötschach-Mauthen reizen. Hier is het startpunt van de route. De fietsroute is goed bewegwijzerd en brengt de fietser langs oude boerderijen en smaakvol ingerichte huizen. U wordt steeds begeleid door gastronomische insider tips.

Alpe-Adria fietsroute
Een onvergetelijke ervaring is de 410 kilometer lange Alpe-Adria fietsroute. Van de stad Salzburg rijdt u in één week door het nationale park Hohe Tauern in het zonnige zuiden naar Karinthië. Daarna gaat de fietsroute verder over grens van Oostenrijk naar Italië.

Wörthersee-Keutschacher Seental fietsroute
De ongeveer 47 kilometer lange fietsroute begint in Velden en gaat langs de Wörthersee door Pörtschach en Krumpendorf richting Klagenfurt. Hier moet je zeker wat tijd uittrekken voor een bezoek aan Minimundus en de reptielenzoo Happ. Van Viktring stijgt het fietspad lichtjes tot 4-Seental Keutschach. Door het Schieflingermoeras gaat het verder naar Schiefling, waar een slotklim wacht. Daarna gaat terug bergafwaarts naar Velden.

Mittelkärtner Kultur.Rad.Weg
De ongeveer 65 kilometer lange Mittelkärtner Kultur.Rad.Weg tussen Klagenfurt en Dürnstein aan de Steiermarkse grens is een deel van de nationale fietsroute R7 met veel korte etappen. Langs de route komt u de ene bezienswaardigheid na de andere tegen. Van de stad Klagenfurt gaat de Kultur.Rad.Weg richting het noorden langs de bedevaartskerk van Maria Saal, voorbij de steen "Herzogstuhl", en na een uitstapje naar de Magdalensberg gaat het verder naar St. Veit. Van daaruit gaat het via St. Georgen aan de Längsee en Burg Hochosterwitz naar Althofen en de oude kasteelstad Friesach. Ten noorden van Friesach, kort over de grens met Steiermark, eindigt de fietsroute bij de burchtruïne Dürnstein.

Wie echt op gang wil komen, vindt in Kärnten een fietsavontuurland van beste kwaliteit.
 

Fietsen in Kärnten
Mountainbiken in Kärnten
Koersfietsen in Kärnten

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.