Please choose Language or Country
or

Fietsen en mountainbiken in Niederösterreich

Het Weinviertel in Niederösterreich is uitermate geschikt om te fietsen. Hier geen steile hellingen, maar aangename, makkelijke fietsroutes. Geniet van het glooiende landschap en fiets langs wijngaardes, ongerepte natuur en culturele bezienswaardigheden.
In de afgelopen tien jaar werd er in het hele Weinviertel een fietspadennetwerk van rond de 1600 km aangelegd. De mooiste stukjes zijn ondertussen uitgegroeid tot speciale thema-fietstochten die, hoe kan het ook anders, elk naar een speciale druivensoort zijn genoemd. Verken eens de 'Veltliner' of de 'Riesling' route en vergeet niet onderweg van een heerlijk glas wijn te genieten.

Fietsen in het Weinviertel
Ongeveer 1.600 km aan fietspaden loopt door het Weinviertel. Enkele van de mooiste routes van het Weinviertler fietsnetwerk werden samengevoegd tot themafietspaden die hun naam aan druivensoorten te danken hebben. Deze wijnfietsroutes, zoals "Veltliner" of "Riesling", combineren de charmes van de streek met plezier tijdens het fietsen. Er zijn ook tal van leuke tussenstops mogelijk. De wijnfietsroutes zijn overwegend vlak en gaan weg van drukke wegen langs pittoreske wijngaarden, kastelen, musea en de bekende romantische “Kellergassen” of wijnkelders.

Het Mostviertel per fiets ontdekken
Ook het Mostviertel biedt interessante fietsroutes in een prachtig landschap. Van Strudengau tot Pielachtal is een fietsroute voor fietsers die het graag wat comfortabeler hebben, maar ook actieve fietsers amuseren zich op deze fietsroute. Hier heb je zelfs een pelgrimfietspad. Culinaire hoogstandjes wachten tijdens het Mostfietsen in de Mostheurigen aan de Mosthöhenstraβe of de Mostbaron-Tour.

De Donauradweg
Over een totale lengte van 260 km voert de Donauradweg langs de oevers van de Donau door Niederösterreich. Bijna overal ligt het fietspad vlak aan de rivier. Het fietspad wisselt af en toe af tussen noordelijke oever en zuidelijke oever. Onderweg fietst u door de ongerepte natuur, maar u krijgt ook spectaculaire cultuurlandschappen te zien zoals de UNESCO Werelderfgoedsite Wachau. Ook romantische stadjes en mooie uitzichtpunten zijn kenmerkend voor deze populaire fietsroute.

Niederösterreich voor mountainbikers
Mountainbikers vinden in Niederösterreich in het Mostviertel, Waldviertel en in de regio Wiener Alpen heel wat uitstekende mountainbikeroutes. Vooral het Mostviertel en Waldviertel zijn echte aanraders. Hier wachten echte trails en eenvoudige en lichte tochten op sportieve bikers. De 150 km lange mountainbiketocht "Granittrail Waldviertel" loopt van Gmünd naar Persenbeug.

Meer fietstochten in Niederösterreich:
Topfietsroutes in Niederösterreich
Fietsroutes in de Weense Alpen
Wijngaardenfietstocht in thermenregio Wienerwald

Fietsen in Niederösterreich

Fietsen en mountainbiken in Niederösterreich

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.