Please choose Language or Country
or

Fietsen en mountainbiken in Oberösterreich!

Oberösterreich biedt fietsers zoveel mogelijkheden, dat u bijna niet meer weet wat te kiezen!
Ook in Oberösterreich kun je al fietsend de Donauradweg afleggen. Fiets 235 km lang, steeds lichtjes afdalend, de oevers van de Donau. Passeer langs kleine stadjes en idyllische dorpjes, bewonder de vele ruïnes en prachtige kloosters en geniet van de natuur. Het traject is geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 9 jaar.

Ook de Salzkammergutweg behoort tot een van de mooiste fietstochten van Oostenrijk. Op goed onderhouden geasfalteerde fietspaden trapt u van het ene mooie stadje naar het andere verkoelende meer. Opgelet: er dienen soms grotere hoogteverschillen te worden overwonnen. Gezinnen leggen dus best de moeilijkere gedeeltes per trein of boot af.

Het Ober-Oostenrijkse gedeelte van de Innradweg zorgt voor circa 65 km fietstocht-plezier. Het traject verloopt grotendeels over vlakke wegen, die verhard of geasfalteerd zijn. Voor de niet-verharde wegen zijn speciale fietsen of mountainbikes aan te raden.

De Mühlviertelradweg gaat door het geheimzinnige en mystieke granietlandschap van Mühlviertel. Het fietspad biedt de sportieve pedaalridders altijd opnieuw veeleisende hellingen.

De Tour de Alm voert de sportieve toerist door acht gemeenten van de regio Mühlviertler Alm. Op het ongeveer 177 kilometer lange traject toont het wijde heuvellandschap van Mühlviertel zich van haar zachte kant. Historische en natuurlijke juwelen zoals de burchtruïnes van Ruttenstein en Prandegg alsook het beschermd natuurgebied Tanner Moor, zijn daarbij alomvertegenwoordigd. De 16 uren die je erover doet met de auto kunnen in meerdere dagetappen voltooid worden.

De 179 km lange Römerradweg behoort tot een van de meest recente fietstochten. Het traject biedt onderweg vele gezinsvriendelijke plaatsen om even te pauzeren, diverse leerpaden en tal van informatieborden die nadere uitleg verschaffen over de geschiedenis van de Romeinen. Onderweg fietst u natuurlijk ook langs archeologische sites en vondsten uit de tijd van de Romeinen. Het vlakke traject is ook geschikt voor gezinnen met kinderen.

Het Salzkammergut is ook heel aantrekkelijk voor mountainbikers. Met of zonder gps, een zelf-uitgestippelde route of een groepsreis: de vele trajecten in verschillende moeilijkheidsgraden nodigen uit tot avontuurlijk biken.

Salzkammergut Mountainbike Trophy
Dit fietsevent in Salzkammergut vindt voor de 19e keer plaats. De organisatoren verwachten voor de zeven verschillende afstanden meer dan 4.000 fietsers uit meer dan 40 landen. De lange loop door de UNESCO-werelderfgoedregio Hallstatt-Dachstein-Salzkammergut behoort tot de imposantste marathontrajecten van Europa.

Meer info:
www.radfahren.at

Fietsen in Oberösterreich

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.