Please choose Language or Country
or

Fietsen en mountainbiken in SalzburgerLand!

Almtochten, meerdaagse tochten of trails - met ongeveer 5.000 km mountainbikewegen vinden beginners, cracks en downhillers in het SalzburgerLand hun eigen terrein. Het prachtige landschap kan je ook op "gezellige" fietstochten ontdekken.
De beste bewegwijzerde mountainbikeroutes in het SalzburgerLand gaan over almen, door kloven en tot op de hoogste toppen. De „Big-5-Bike Challenge“, tussen Saalbach Hinterglemm en Leogang, horen tot de aantrekkelijkse trails van de Alpen. Zo ook de „Nine Knights-Trail“ in de Wildkogel-Arena in Neukirchen. De „Dachstein-Runde“ , de „Watzmann-Hochkönig-Runde“ en de Langau Extrem horen bij de meest geliefde meerdaagse tochten met meer dan 11.000 hoogtemeters. De vakantieregio Nationaal Park Hohe Tauern beschikt over een indrukwekkend „transalp-excellent“ routenetwerk van meer dan 1.000 km en 40.000 hoogtemeters. Een groot deel van de tochten is in de gps-systemen geregistreerd, waardoor tochten perfect gepland kunnen worden. De Salzburgse Bike-Hotels hebben hun aanbiedingen op de wensen van mountainbikers afgestemd.

Het BikePark Leogang, het Bike-Circus Saalbach-Hinterglemm, het Mountainbike Park Wagrain, het Bikepark „Nine Knights“ en Zell am See-Kaprun (Bikepark Maiskogel/nieuwe routes op de Kitzsteinhorn) hebben een omvangrijk aanbod aan routes in alle moeilijkheidsgraden.
 
Mountainbiken in het SalzburgerLand

De 270 km lange Tauernradweg is een echte fietstocht voor genieters. Vertrek aan de majestueuze watervallen van Krimml in het Salzburger land. Verder via de "Eisriesenwelt" of de romantische Liechtensteinklamm met culturele bezienswaardigheden zoals de Burg Hohenwerfen, de zoutstad Hallein, Schloss Hellbrunn en de Mozartstad Salzburg. Verhalen over geheime vreemdelingen, zondige maagden, gierige boeren en donkere machten houden de bezoekers in de ban langs de Salzach: kijkborden langs de route van Sankt Johann im  Pongau tot Werfen vertellen traditionele legendes. Het laatste gedeelte loopt over Oberndorf en Schärding tot in Passau, waar aansluiten op de Donauradweg mogelijk is.
 
Fietsen in het SalzburgerLand

De Mozart-Radweg brengt genotsfietsers langs een route van 450 km van SalzburgerLand tot in Tirol en Bayern naar de geboorte- en werkstad van de muziekgenie. Het startpunt van de tocht is de stad Salzburg, waar Mozart geboren is, leefde en werkte. Verder gaat de fietsweg langs de oude sporen van de Ischlerbahn in het Mozartdorp St. Gilgen en door het Salzburger Seenland. „Mozart-punten“ bevinden zich ook in Waidring, Lofer en Bad Reichenhall, van waaruit de tocht je weer naar het beginpunt brengt.

Wielrennen in Oostenrijk

SalzburgLand is een van de populaire fietsbestemmingen in Oostenrijk. De nieuwe fietsregio SalzburgerLand Salzkammergut biedt een breed aanbod aan routes gaande van Salzburg Seenland tot Dachstein - inclusief 15 koersvriendelijke routes. Ook een uitdaging voor wielrenners zijn de regios Salzburg Sportwelt en de vakantieregio Nationalpark Hohe Tauern.

De fietsuitdaging van de superlatieven is het "Glocknerkönig-traject" op de Grossglockner Hochalpenstrasse. Op het 12,9 km lange traject van Ferletien tot Fuscher Törl moeten 1.283 hoogtemeters overwonnen worden. Aan de hand van een tijdmeting kom je te weten hoe lang je over de route fietste.
 

Fietsen in Salzburgerland

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.