Please choose Language or Country
or

Fietsen en mountainbiken in Steiermark

Door het groene hart van Oostenrijk stromen tal van rivieren; de Mur, de Enns, de Feistritz en de Raab. Ontdek ze allemaal per fiets!
Niet alleen de rivieren zorgen voor mooie plaatjes, in Steiermark kan je naar gelang de seizoenen de meest uiteenlopende bomen en planten in bloei zien staan.

De langste fietstocht langs een rivier is de Murradweg, die over 385 km vanuit de Hohe Tauern naar Graz en Bad Radkersburg gaat in Steiermark. De fietsroute gaat verder naar Slovenië en Kroatië, waar de Murradweg de Drauradweg kruist. De lucht ruikt hier heerlijk naar water, vochtige aarde en koel rotsgesteente. Je fietst door een heel wat verschillende landschappen en langs historische stadjes als Murau, Judenburg, Leoben, Bruck an der Mur, Frohnleiten, Graz, Leibnitz, Mureck en Bad Radkersburg. Elk stadje is zeker een bezoek waard.

De meest recente route, namelijk het traject langs de Enns behoort ongetwijfeld ook tot een van de mooiste fietsroutes: het begint al met een adembenemende start door een prachtige bergwereld (Grimmingsmassief). Over Altenmarkt en Radstadt fiets je vervolgens verder naar Schladming. Onderweg passeer je Admont met de bekende abdij en vandaaruit fiets je verder naar het ongerepte gebergte van Steyr. In Enns bestaat tenslotte de mogelijkheid om aan te sluiten op de Donauradweg.

Mountainbikers kunnen zich uitleven op de Alpentour, die zowel door Steiermark als Niederösterreich loopt. In 27 verschillende etappes kan je hier van de ene plaats naar de andere fietsen, of van de ene alpentour-accommodatie naar de volgende.

Het fietsnetwerk van Steirmark, de Südbahn en de UNESCO-Werelderfgoedroute verbinden Semmering en Graz met elkaar. In het spoor van de Semmeringbahn die wereldergoed is, fiets je van Ghega naar Graz. De fietstocht start in Mürzzuschlag aan het Südbahnmuseum en gaat stroomafwaarts in het Muerztal en vanaf het historische stadje Bruck an der Mur in het Murtal fiets je verder naar Graz.

Fietsen in Steiermark

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.