Please choose Language or Country
or

Fietsen en mountainbiken in Vorarlberg

Op de Vorarlbergse fietsroutes, door de mooiste delen van het land, is van alles te beleven. Rustig en romantisch. Of als het moet, sportief-uitdagend.

Bijzonder geliefd is het Bodensee-fietspad. Het neemt je mee langs de oevers van de Bodensee in Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland. Laat je betoveren en leg eventueel enkele etappes met de boot af.

Fietsers vinden hier alles: van rustige wegjes in de hoogte tot tochten op bergtoppen. Elk jaar wordt het wegennetwerk aantrekkelijker en rijker aan varianten. Gezellige adressen om te wonen en te eten vullen de veelzijdige mogelijkheden aan.

Mountainbiken in Vorarlberg

Tijdens de voorbije jaren werden in heel Vorarlberg rond 1500 kilometer mountainbikeroutes op dezelfde manier bewegwijzerd en voor een deel ook nieuw aangelegd. Bij de keuze van de routes stonden veiligheid, natuurbescherming en aantrekkelijkheid centraal – mountainbikers kunnen op elk traject een bijzonder stuk natuur en levenscultuur ervaren.

Vertrekkend vanuit steden en dorpen voeren de mountainbikeroutes door zacht golvende landschappen, naar de Alpen en langs de toppen omhoog. In elk traject is er de mogelijkheid tot bezinning. Tot de keuzemogelijheden behoren routes voor beginners, voor gevorderden en voor uitblinkers. Packages en begeleide tochten worden in elke regio aangeboden.

Enkele regio’s lenen nu ook E-bikes en E-mountainbikes uit. Ze bieden ook begeleide E-mountainbiketochten aan, voor zowel beginners als geoefenden.

TIP: Fietsers en mountainbikers vinden op de website www.vorarlberg.travel/mountainbike tips voor fiets & mountainbike. Op de website kun je ook interactieve kaarten terugvinden voor routeplannen. Ze stellen de routes voor met detailinformatie, die gaat van het hoogteprofiel tot bezienswaardigheden op het traject en in de omgeving.

Fietsen in Vorarlberg

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.