Please choose Language or Country
or

Natuur & Meren

Veelzijdige landschappen en adembenemende meren

Genieten aan de turquoise blauwe meren in Karinthië © Kärnten Werbung / Edward Gröger Genieten aan de turquoise blauwe meren in Karinthië © Kärnten Werbung / Edward Gröger

Zwemmen en watersport in Oostenrijk

Bij waterpret denk je natuurlijk meteen aan ... Oostenrijk! Oostenrijk heeft namelijk prachtige zwemmeren (van drinkwaterkwaliteit!) en kristalheldere bergbeekjes, waar je 's zomers heerlijk kan afkoelen. Neem een frisse duik of geniet van de zon op een van de vele stranden. Of zoek de rust op in een van de idyllische en romantische plaatsjes.
Zwemmen en watersport in Oostenrijk
Millstättersee © Kärnten Werbung / Edward Gröger Millstättersee © Kärnten Werbung / Edward Gröger

Meren in Oostenrijk

Wanneer het ’s zomers warm is, is het aangenaam afkoelen in een van de vele kristalheldere meren (van drinkwaterkwaliteit!) in Oostenrijk. Kom tot rust, geniet van het water en prachtige natuurdecor en beleef een geweldige zomervakantie!
Ontdek de meren per regio
Sunflowers in nature park © Herfried Marek Sunflowers in nature park © Herfried Marek

Natuurparken in Oostenrijk

De 47 natuurparken van Oostenrijk, die allemaal uniek zijn, nodigen uit om midden in de natuur te ontspannen. In deze beschermde cultuurlandschappen kan je de natuur op allerlei manieren beleven.
Natuurparken in Oostenrijk
The Schlögener Schlinge in Upper Austria © WGD Donau Oberösterreich Tourismus GmbH / Ralf Hochhauser The Schlögener Schlinge in Upper Austria © WGD Donau Oberösterreich Tourismus GmbH / Ralf Hochhauser

De Donau op zijn mooist

Die schöne blaue Donau stroomt van oost naar west door Oostenrijk. Adembenemende landschappen en culturele hoogtepunten wisselen elkaar hier af. Ontdek deze verrassende vakantiebestemming.
Meer over de Donau
winter magic © Österreich Werbung / Sebastian Stiphout winter magic © Österreich Werbung / Sebastian Stiphout

#justme - tijd voor jezelf

Zomer of winter, op vakantie neem je tijd voor jezelf. Kom onthaasten in de natuur, kom op adem en geniet eindelijk van tijd voor jezelf. Avontuur op de piste of ontspanning naast de piste, wat je ook kiest, kom tot rust in Oostenrijk!
Onthaasten in Oostenrijk

Geen zoekresultaten gevonden!

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.