Please choose Language or Country
or

Natuur & Meren

Veelzijdige landschappen en adembenemende meren

Genieten aan de turkooise blauwe meren in Karinthië © Kärnten Werbung / Edward Gröger Genieten aan de turkooise blauwe meren in Karinthië © Kärnten Werbung / Edward Gröger

Zwemmen en watersport in Oostenrijk

Bij waterpret denk je natuurlijk meteen aan ... Oostenrijk! Oostenrijk heeft namelijk prachtige zwemmeren (van drinkwaterkwaliteit!) en kristalheldere bergbeekjes, waar je 's zomers heerlijk kan afkoelen. Neem een frisse duik of geniet van de zon op een van de vele stranden. Of zoek de rust op in een van de idyllische en romantische plaatsjes.
Zwemmen en watersport in Oostenrijk
Spelen in het Zeller meer © Zell am See-Kaprun Tourismus GmbH Spelen in het Zeller meer © Zell am See-Kaprun Tourismus GmbH

Meren in Oostenrijk

Wanneer het ’s zomers warm is, is het aangenaam afkoelen in een van de vele kristalheldere meren (van drinkwaterkwaliteit!) in Oostenrijk. Kom tot rust, geniet van het water en prachtige natuurdecor en beleef een geweldige zomervakantie!
Ontdek de meren per regio
Naturparke Österreich © Herfried Marek Naturparke Österreich © Herfried Marek

Natuurparken in Oostenrijk

De 47 natuurparken van Oostenrijk, die allemaal uniek zijn, nodigen uit om midden in de natuur te ontspannen. In deze beschermde cultuurlandschappen kan je de natuur op allerlei manieren beleven.
Natuurparken in Oostenrijk
Donausteig Schlögener Schlinge, Oberösterreich © WGD Donau Oberösterreich Tourismus GmbH / Ralf Hochhauser Donausteig Schlögener Schlinge, Oberösterreich © WGD Donau Oberösterreich Tourismus GmbH / Ralf Hochhauser

De Donau op zijn mooist

Die schöne blaue Donau stroomt van oost naar west door Oostenrijk. Adembenemende landschappen en culturele hoogtepunten wisselen elkaar hier af. Ontdek deze verrassende vakantiebestemming.
Meer over de Donau

Geen zoekresultaten gevonden!

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.