Please choose Language or Country
or

Natuurparken in Tirol

In Tirol vind je vijf natuurparken. Gletsjers met diepe kloven, bruisende watervallen, Alpenweiden vol bloemen en adembenemende wilde rivierlandschappen, vormen een onvergetelijk vakantiedecor.

Natuurpark Tiroler Lech

Het natuurpark Tiroler Lech is een van de laatste natuurlandschappen met wilde rivieren en stromen in Centraal Europa. In deze regio vind je het laatste stuk ongerepte natuur te midden van imposante bergpanorama's, groene alpenweiden en heldere bergmeren. Het natuurlandschap houdt stand door steeds weer de loop van de rivierbedding te veranderen. Het park dankt zijn bijzondere schoonheid aan de kiezel- en steenbanken, de rivierbossen en vooral het glasheldere, helblauwe en glanzende water van de bergstromen. 

Natuurpark Kaunergrat

Het natuurpark Kaunergrat verenigt met zijn imposante drieduizend meter hoge bergen de schoonheid en kracht van de Tiroler bergen. Het goed bewaarde berggebied omvat alle hoogtepunten van de Alpen en herbergt natuurschatten van internationaal belang. Daaronder vallen de aardrijke graslanden van het Oberinntal, de uitgestrekte moeraslandschappen van Piller Sattel en de fascinerende gletsjerwereld op de top van het Pitz- en Kaunertal.

Natuurpark Ötztal

Met een oppervlakte van meer dan 508 km² is het Ötztaler natuurpark het derde grootste natuurpark van Oostenrijk. Bovendien telt het park 171 gletsjers, het grootste aantal in Oostenrijk. 48 berghutten en -weiden garanderen een gezellig verblijf. Het alpine wegennetwerk is meer dan 100 km lang en gaat over bergtoppen, door alpine dennenbossen en langs ravijnbeken en rotsformaties. Ten noorden van Vent kun je de vindplaats van de neolithische gletsjermummie Ötzi bezoeken.

Alpenpark Karwendel

Het Alpenpark Karwendel beslaat het hele Karwendelmassief en is met een oppervlakte van 727 km² het grootste natuurpark van Oostenrijk. Dankzij het gunstige klimaat en de topografische ligging van het Karwendelpark telt het een groot aantal natuurlijke leefklimaten, zoals oerwouden en wilde rivieren, en kent het bovendien een grote biodiversiteit.

Natuurpark Zillertaler Alpen

Het natuurpark Zillertaler Alpen ligt op zo'n 3.509 meter in het Tiroler hooggebergte. Het telt meer dan 80 gletsjers, ontelbaar veel mineralen en brede zijdalen. Met meer dan 200 begeleide wandeltochten kun je de diverse alpine natuur- en cultuurlandschappen ontdekken.

Hier vind je meer informatie over de natuurparken van Tirol:
www.naturparke.at
www.natur.tirol.at

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.