Please choose Language or Country
or

Zwemmen en watersport in Oostenrijk

Taucher Quelltopf © Österreich Werbung /  Aichinger Taucher Quelltopf © Österreich Werbung / Aichinger

Duiken in Oostenrijk

De Oostenrijkse meren behoren dankzij strenge milieuregels tot de zuiverste wateren van Europa. Ze zijn niet alleen perfect om in te zwemmen, maar ook een paradijs voor duikers.
Duiken in Oostenrijk
Im Sommer entspannt am Wasser in Kärnten © Kärnten Werbung / Franz Gerdl Im Sommer entspannt am Wasser in Kärnten © Kärnten Werbung / Franz Gerdl

Gezellig hengelen: vissen in Oostenrijk

Bruisende bergriviertjes en schaduwrijke poelen, heldere meren waarin rivierforellen en riddervissen zich thuis voelen. Vissen in Oostenrijk wordt door velen gezien als een goed bewaard geheim. Geen wonder, want hier vinden hengelaars niet alleen water van uitstekende kwaliteit, maar ook ongeëvenaarde schoonheid.
Hengelsport in Oostenrijk
Seeforelle © Kärnten Werbung / Martin Steinthaler Seeforelle © Kärnten Werbung / Martin Steinthaler

Vers uit het meer, zo op je bord

Tot grote tevredenheid van de fijnproevers zijn er in de meren van het Salzkammergut nog heel wat wilde vissoorten te vinden. De wild gevangen vis uit het heldere water is een genot voor de lekkerbek!
Wilde vis uit Oostenrijk
Taking a swim in the river Ybbs near Waidhofen © Österreich Werbung /  Kneidinger Taking a swim in the river Ybbs near Waidhofen © Österreich Werbung / Kneidinger

Zwemmen en baden in rivieren

In Oostenrijk vind je een groot aantal beken en rivieren, die tot de mooiste wateren van Europa behoren. En in de meesten daarvan kan je ook nog eens heerlijk zwemmen en baden.
De mooiste zwemplekken in Oostenrijk
Sailing Boats on the Danube, Vienna © Österreich Werbung /  Diejun Sailing Boats on the Danube, Vienna © Österreich Werbung / Diejun

Zeilen en surfen in Oostenrijk

Zeilen en surfen zijn dynamische sporten die je midden in de natuur beoefend. De Oostenrijkse meren zijn hier uitermate geschikt voor, zowel voor beginners als gevorderden.
De beste adressen in Oostenrijk
Rafting, Area 47 © AREA47 Rafting, Area 47 © AREA47

Raften, kajakken en canyoning

Je weg vinden door verraderlijk stroomversnellingen, onder struiken door varen en misschien wel een paar watervallen trotseren. Dat is dé droom van elke wildwaterliefhebber.
Rafting, Wildwasserpaddeln, Canyoning
Kite surfer at Lake Neusiedl © Österreich Werbung / Ralf Kreuels Kite surfer at Lake Neusiedl © Österreich Werbung / Ralf Kreuels

Kitesurfen op het Neusiedlermeer

Kitesurfen is een fascinerende en dynamische sport waarbij je gebruik maakt van diverse elementen van de natuur. De Neusiedlersee in het Burgenland leent zich er perfect voor.
Kitesurfen op de Neusiedlersee

Geen zoekresultaten gevonden!

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Folders & Brochures

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.