Please choose Language or Country
or

Duiken in Karinthië

In geen enkele andere Oostenrijkse deelstaat vind je zoveel meren als in Karinthië. Het zijn er namelijk zo´n 1270, waarvan 200 met water van drinkwaterkwaliteit.
Klopeiner See
Het warmste zwemmeer van Oostenrijk beschikt over een zeer goede waterkwaliteit. Het meer is vooral bekend omwille van de grote populatie aan meervallen die vooral ’s nachts actief zijn. Een Romeinse boomstamkano die werd geborgen uit het meer, is nu te zien in het Landesmuseum Klagenfurt. Een tweede, kleiner voertuig uit de periode rond 1700, kan men onder water bewonderen. Vanwege de rijkdom aan vissen en de prachtige onderwaterwereld is de Klopeiner See ideaal om te duiken of om duikcursussen te volgen.
Klopeinersee

Weißensee
Zoals een Scandinavische fjord breidt het turquois-blauw glanzende meer zich uit tussen de berghellingen van de Drautaler en de Gailtaler Alpen, die zich als steile oevers op vele plaatsen voortzetten. Fijne kalkdeeltjes in het water bezorgen het meer zijn melkachtige uitzicht. Omwille van zijn rijkdom aan vissen en de diverse duikgelegenheden is het meer bij duikers bijzonder geliefd. In de winter vriest het hooggelegen meer helemaal toe en vormt dan met zijn 6,5 km2 de grootste natuurlijke ijsoppervlakte van Europa. Een ter plaatse opgerichte duikbasis specialiseert zich in het ijsduiken en biedt gedurende de hele winter lessen aan. 
Weißensee

Millstätter See
Het waterrijkste en diepste meer van Karinthië behoort met zijn stijle wanden, zijn dichte, snel groeiende plantenvoorraad, meerdere scheepswrakken en een bijna tropische rijkdom aan vissen tot de attractiefste duikplaatsen van Oostenrijk.
Millstätter See

Wörthersee
In het grootste meer van Karinthië koelt het oppervlaktewater, dat tot 25°C warm wordt, tot een diepte van 10 meter slechts minimaal af. De zeldzame forellenbaars kan enkel hier geobserveerd worden. Er liggen nog talrijke wapens en munitie in het meer, overblijfselen van beide wereldoorlogen.
Wörthersee

Ossiacher See
Aan de voet van het 1900 m hoge Gerlitzen ligt de Ossiacher See. De dalbodem beschikt over de grootste zonnestraling van Midden-Europa, waardoor het seizoen al in mei begint. In het zeer warme water kan je talrijke vissoorten bewonderen, onder andere de tot bijna 2 m lange meerval.
Ossiacher See

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.