Please choose Language or Country
or

Duiken in Oberösterreich

Naast de talrijke meren in het Salzkammergut - een van de beste duikregio's van Europa - kan je in Oberösterreich ook uitstekend in de rivieren duiken.

Attersee
Talrijke interessante duikplekken, zoals bijv. Alexenau tussen Weyregg en Steinbach of de beroemde Kohlbauernaufsatz bij Unterach, waar de 28 m steile wand de duiker zal doen verbazen. De Attersee is rijk aan vis en biedt bijzondere flora.
Beste duikperiode: november tot juni
Attersee

Mondsee
Harnischwand, Kreuzstein en een perfecte steile wand tussen Scharfling en St. Lorenz zijn de highlights die de Mondsee te bieden heeft. Als warmste meer van het Salzkammergut is er beperkt zicht.
Beste duikperiode: voorjaar en late herfst
Meer info op: www.mondsee.at en www.arge-tauchen.at

Hallstätter See
Een waar duikparadijs. Het meer is zeer visrijk, hier worden de grootste snoeken van het Salzkammergut gevangen. Indrukwekkende flora: algen en bomen, vooral aan de oostelijke oever. Steile wanden met interessante rotsformaties en een zeer goed zicht kenmerken dit meer. Ook interessant voor ijsduikers.
Beste duikperiode: het hele jaar door, behalve tijdens het smelten van de sneeuw.
www.dachstein.salzkammergut.at

Traunsee
De Traunsee is met 191 m niet alleen het diepste meer van Oostenrijk, maar is ook zeer indrukwekkend door de steile wanden. Vooral geschikt voor ervaren duikers met fascinerende duikplekken.
Beste duikperiode: voorjaar en herfst
Traunsee

Vorderer Langbathsee
Ligt in de buurt van de Traunsee, een interessant natuurparadijs met zicht tot 20 m. Duiken is aan de meeste plekken aan de oever verboden, daarom is het belangrijk eerst te informeren waar het toegestaan is. IJsduiken is ten strengste verboden!
Beste duikperiode: zomer en herfst
Vorderer Langbathsee

Gosauseen
Steile hellingen, interessant voor onderwaterfotografie.
Beste duikperiode: vlak voor de eerste sneeuwval is het zicht het beste (ca. 25 m)
Gosauseen

Gleinker See (804 m boven de zeespiegel, ca. 24 m diep)
Dit juweeltje nabij Spital am Puhrn, ten noorden van de Kalkalpen, is een 600 meter lang meer ideaal voor macrofotografen en natuurliefhebbers. Wat vooral interessant is hier is de grote hoeveelheid aan kreeften en baarzen.
www.arge-tauchen.at

Wolfgangsee (538 m boven de zeespiegel, ca. 114 m diep)
De Wolfgangsee is één van de mooiste Alpenmeren van Oostenrijk. Dit meer is meestal goed doorzichtbaar, wat het ideaal maakt voor duikers. Het heeft een indrukwekkende onderwaterflora en interessante duiksecties, zoals de Franzosenschanze tussen St. Gilgen en Strobl of de Falkensteinwand, een stijl aflopende klip met overhangen die wel maar enkel via een ongeveer 300 meter lange voettocht te bereiken is.
www.wolfgangsee.at

Klauser See (463 m boven de zeespiegel, 40 m diep)
Het ca.7 km lange meer ligt in een prachtig landschappelijk recreatiegebied. Verrijkt met de rivierstromen Steyr, Teichl en Steyrling, voert hij de duiker naar een gebied met stijl aflopende klippen, of naar het ondiepe water met weelderige onderwaterflora.
www.arge-tauchen.at

Een fascinatie voor rivierduiken
Het zuiden van Oostenrijk, van Salzkammergut tot Enns, is een geheime schat voor rivier-en beekduikers. Ager, Mondseeache, Weißenbachtal, Teichl, Steyr en Enns zijn naargelang het seizoen de top rivierstromen die duikers en snorkelaars fascineren.
De Traun stroomt bijna 100 km door het Salzkammergut. Snelle stromingen, nauwe holtes, onverwachte overhangen, aanlokkelijke grotten en prikkelende watervallen kenmerken deze rivier. Vanop 40 meter afstand al kun je hier vlagzalmen, forellen en baarzen zien. Bij de samenvloeiing van de rivieren kan je perfect in het water stijgen om te snorkelen of duiken. De beste plaatsen hiervoor bevinden zich rond de Traunwaterval bij Steyrermühl, waar de twee duikscholen Atlantis Qualidive en Magic Dive de duiktoeristen verwelkomen.
www.flusstauchen.at

Verdere informatie:
Duikgebieden en instijgplaatsen in Oberösterreich
Duikbasissen in Oberösterrich

www.wasser.info

Videos: Duiken in Oberösterreich

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.