Please choose Language or Country
or

Duiken in Tirol

Midden tussen de bergen vind je hier prachtige, helderblauwe meren.
Achensee:
Het water is helder en behoorlijk koud, vaak nauwelijks warmer dan 18 graden. De oever loopt aan beide lange kanten steil het water in en is in het westen niet toegankelijk. De Achensee wordt door de duikclubs in Tirol als cursusmeer gebruikt. Geen planten en bijna geen dieren. Er bestaat een duikverbod uitgezonderd voor duikverenigingen en particulieren met een duikvergunning (verkrijgbaar bij de Achensee scheepvaart).
Beste duikperiode: zomer en herfst
Achensee

Fernsteinsee & Samaranger See
De Fernsteinsee en vooral de kleinere Samaranger See behoren tot de helderste wateren van de Alpen. Op sommige dagen is in de Samaranger See zelfs het hele meerbekken zichtbaar.
www.imst.at

Blindsee
In 1984 donderde een enorme lawine naar beneden over het meer, waarvan je vandaag nog in het grijsblauwe licht de kriskras door elkaar liggende boomstammen kunt zien die erdoor bedolven werden. In het bergmeer, dat tot 25°C opwarmt, zijn er dikwijls snoeken te zien die roerloos op de boomstammen liggen. Aan het meer is er ook een duikbasis waar je duiklessen kan volgen.
Tauchinfos Blindsee

Plansee:
Koud maar schoon water, dat in de zomer zicht tot 18 m biedt.
Beste duikperiode: zomer en winter (ijduiken!)
www.reutte.com

Urisee
Het meer wordt in het midden door een verhoging gesplitst in twee trechtervormige bekkens. In de voorbije jaren steeg de waterspiegel waardoor je nu bij het duiken de resten van de vroegere oevers kan herkennen. De anders zeldzame zwanenmosselen zijn hier in talrijke mate te vinden en getuigen van de goede kwaliteit van het water.  
www.reutte.com

Lechausee
Dit meer is bekend om zijn enorme uitgestrektheid. Het gevoel als duiker te vliegen, kan hier heel intensief beleefd worden.
www.reutte.com

Meer informatie over duiken in Tirol: www.tauchen-in-tirol.at

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.