Please choose Language or Country
or

Zwemmen in heldere meren

Wanneer het ’s zomers warm is, is het aangenaam afkoelen in een van de vele kristalheldere meren (van drinkwaterkwaliteit!) in Oostenrijk. Kom tot rust, geniet van het water en prachtige natuurdecor en beleef een geweldige zomervakantie!

Zwemmen in heldere meren

Neziderské Jazero © Österreich Werbung / Rainer  Fehringer Neziderské Jazero © Österreich Werbung / Rainer Fehringer

Meren in Burgenland

Vooral voor echte zonaanbidders is de Neusiedler See een waar vakantieparadijs. Met gemiddeld 300 dagen zon is dit de zonnigste regio in Oostenrijk. Het 320 km² grote steppemeer is warm en vlak en daarmee bijzonder geschikt voor gezinnen. Het meer is nergens meer dan 1,80 m diep. Door de optimale wind is de Neusiedler See ook een hotspot voor zeilers en surfers.
Lees hier meer over de Burgenlandse zwemmeren
Gmunden am Traunsee © Österreich Werbung /  Homberger Gmunden am Traunsee © Österreich Werbung / Homberger

Meren in Oberösterreich

Een van de bekendste meren in Oberösterreich is natuurlijk de Attersee. Dit bijna 47 km² grote turquoiseblauwe meer is vooral bij de internationale zeilers bekend. De ‘Rosenwind’ garandeert boot- en surfliefhebbers veel plezier, maar ook duiken en waterskiën zijn hier geliefde bezigheden.
Meren in Oberösterreich
Kinder am Grundlsee © Österreich Werbung / Wolfgang Zajc Kinder am Grundlsee © Österreich Werbung / Wolfgang Zajc

Meren in Steiermark

Ontspan in de warme veenmeren van Steiermark. Midden in het heuvelachtige landschap met de vele wijngaarden valt er hier genoeg te beleven: zwemmen, duiken en tal van andere watersporten of gewoonweg relaxen.
Meren in Steiermark
Yoga aan een meer met bergpanorama in het SalzburgerLand © SalzburgerLand Tourismus Yoga aan een meer met bergpanorama in het SalzburgerLand © SalzburgerLand Tourismus

Meren in SalzburgerLand

Geniet van een wandeling door het nationale park de Hohe Tauern en koel daarna heerlijk af in het verfrissende water van een van de vele meren in SalzburgerLand.
Meren in Salzburgerland
Lünersee © Alpenregion Bludenz Tourismus GmbH / Joachim Stretz Lünersee © Alpenregion Bludenz Tourismus GmbH / Joachim Stretz

Meren in Vorarlberg

Groen, steil, diep en warm; de romantische Seewaldsee ligt in de gemeente Fontanella in het Biosphärenpark Großes Walsertal en is voor wandel- en natuurliefhebbers beslist een bezoekje waard.
Meren in Vorarlberg
Carinthia's lakes offer great opportunities to cool down during a hot summer day or as a break during your bike trip © Österreich Werbung / Andy Küchenmeister Carinthia's lakes offer great opportunities to cool down during a hot summer day or as a break during your bike trip © Österreich Werbung / Andy Küchenmeister

Meren in Karinthië

Warm, helder water, zonneschijn en een snuifje zuidelijk gemak. Dit zijn de ingrediënten voor een leuke vakantie aan een van de vele meren in Karinthië. Het milde klimaat trekt al zwemmers aan het begin van de zomer naar de Caribisch ogende stranden van de vele pure Karinthische zwemmeren.
Meren in Karinthië
Erholung am See in Tirol © Tirol Werbung Erholung am See in Tirol © Tirol Werbung

Meren in Tirol

Waterratten kunnen in Tirol volop van het heerlijke heldere water genieten. Het grootste meer is de Achensee. Daarnaast heeft Tirol een schat aan mooie bergmeertjes.
Meren in Tirol
Ein Besuch auf der Donauinsel verspricht Spaß, Action und Erholung für die ganze Familie. © MA 45 Ein Besuch auf der Donauinsel verspricht Spaß, Action und Erholung für die ganze Familie. © MA 45

Meren in Wenen

Of het nu gaat om de Lobau, de Alte Donau of het Donaukanaal - in Wenen zijn oevers en stranden niet ver weg. Hier komens de inwoners van de stad graag om er even tussenuit te zijn. Maar ook om te sporten of te genieten van de strandcafés, bars en restaurants aan de oude Donau en Copa Cagrana…
Zwemmen in Wenen
Lunzer See / Ötscherland © Österreich Werbung /  Jezierzanski Lunzer See / Ötscherland © Österreich Werbung / Jezierzanski

Meren in Niederösterreich

Stille bossen omringen romantische meertjes in Niederösterreich.
Meren in Niederösterreich

Geen zoekresultaten gevonden!

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.