Please choose Language or Country
or

Meren in Niederösterreich

Stille bossen omringen romantische meertjes in Niederösterreich.

Lunzer See
Stille bossen omringen dit romantische meertje in Lunz, tevens het grootste zwemmeer in Niederösterreich. Geliefd is de springtoren bij het strandbad. Je kunt te voet het meertje rondwandelen of een bootje huren en je op het water begeven. Direct naast het strandbad bevindt zich een bühne waar heel de zomer door naar "golfgeluiden" geluisterd kan worden. Aan de promenade ligt een restaurant met terras aan het meer.

Stuwmeren van Kamp: Juwelen in het Waldviertel
Met zijn fjordachtige karakter, de dichtbebosde oevers, een lengte van 14 km en een wateroppervlak van 4,3 km² is de Ottensteiner Stausee (stuwmeer) een vakantieparadijs om verliefd op te worden. Er kan overal gratis gezwommen worden. Goede plekken zijn o.a. naast het bootstation, de Heuweg, camping Lichtenfels of vanaf de boot. Het stuwmeer Ottenstein is de eerste van de drie stuwmeren. Daaronder liggen nog het stuwmeer Dobra en de Thurnberger Stausee.

Herrensee
De Herrensee is een van de grootste meren van het Waldviertel. Direct in Litschau bevinden zich een strandbad, speelweide, ligweide, een beachvolleybalveld en een restaurant aan het meer. Je kunt het water op met diverse bootjes die ter plekke gehuurd kunnen worden.

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.