Please choose Language or Country
or

Meren in Oberösterreich

Een van de bekendste meren in Oberösterreich is natuurlijk de Attersee. Dit bijna 47 km² grote turquoiseblauwe meer is vooral bij de internationale zeilers bekend. De ‘Rosenwind’ garandeert boot- en surfliefhebbers veel plezier, maar ook duiken en waterskiën zijn hier geliefde bezigheden.
De bijna 47 km² grote turquoiseblauwe Attersee kan het best per boot ontdekt worden. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen op de themawandeling “Klimt aan de Attersee”, waar ze ervaren hoe de kunstenaar het licht en het landschap van de Attersee in zijn schilderijen wist te weerspiegelen. Verder is de Attersee vooral bekend bij de internationale zeilers. De ‘Rosenwind’ garandeert boot- en surfliefhebbers veel plezier, maar ook duiken en waterskiën zijn hier geliefde bezigheden.

Door de ideale ligging in het midden van de 76 meren van het Salzkammergut en door het zuivere water is de Hallstätter See zeer geschikt voor sporten als zwemmen, vissen, kanovaren, raften en duiken. Het meer ligt op een hoogte van 508 m en is 125 m diep. Het is tevens een van de meest visrijke wateren in Oostenrijk. Deze bijzondere plek is één van de 8 werelderfgoederen die Oostenrijk rijk is. Het is alsof je terug gaat in de tijd.

Op 553 m hoogte, midden in het noorden van het Salzkammergut, ligt de Irrsee. In de zomer staat hier alles in het teken van water. De Irrsee, ook wel de Zellersee genoemd, is 5km lang en 1 km breed (op het breedste gedeelte) en behoort tot een van de warmste meren van de regio.

De Traunsee heeft een unieke ligging tussen de markante bergen en is daardoor slechts beperkt toegankelijk. Het op drie na grootste meer van Oostenrijk heeft een perfecte waterkwaliteit met een temperatuur die in augustus rond de 20˚ kan oplopen. Zwemliefhebbers krijgen vaak gratis toegnag tot de stranden en strandbaden. Watersporters kunnen zeilen, surfen, waterskiën, roeien en duiken.

De 12 km lange Mondsee staat bekend als het warmste meer van het Salzkammergut met een watertemperatuur tot 26°C in juli en augustus. Het spreekt dus vanzelf dat zonaanbidders en waterratten zich hier op hun gemak zullen voelen. Ook watersporters zullen het naar hun zin hebben tijdens het zeilen, waterskiën, surfen en duiken.

Rondom de Wolfgangsee (een van de warmste meren in het Salzkammergut) vinden waterratten een uitgebreid en sportief aanbod. Zeilers en surfers genieten hier van de gunstige wind.

De Oberinnviertler Seenplatte ligt tussen groene weides, bossen en vruchtbare velden. Drie veenmeren waarin je al vanaf mei kan zwemmen, 350 miljoen m² bos, het grootste hooggelegen veengebied van Europa en een bijzonder beschermd natuur- en vogelgebied. Infrastructuur: strandbaden, bootverhuur, zeilschool, campings en hotels.

De Gleinkersee is de juiste plaats om uit te blazen en de ziel vrij te laten. Het meer is ideaal gelegen in het hart van de Pyhrn-Priel-regio, één van de geliefste vakantiebestemmingen van Oostenrijk. Kristalhelder en aangenaam warm tussen 18 en 25 °C met drinkwaterkwaliteit.

Keizer Franz Josef was al onder de indruk van de prachtige bergen van de beide Langbathmeren. Niet alleen zwemmers en duikers, ook joggers en mountainbikers zullen zich hier goed voelen. De Vordere Langbathsee is 1,1 kilometer lang en 36 meter diep, de Hintere Langbathsee is 600 meter lang en 23 meter diep, allebei zijn ze van drinkwaterkwaliteit.

Verdere informatie:
Meren in Oberösterreich

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.