Please choose Language or Country
or

Meren in SalzburgerLand

Geniet van een wandeling door het nationale park de Hohe Tauern en koel daarna heerlijk af in het verfrissende water van een van de vele meren in SalzburgerLand.
Wolfgangsee
De Wolfgangsee is het grootste meer van SalzburgerLand en is met een lengte van 11 km tevens het langste. Rondom het meer bevinden zich de vakantieplaatsen St. Gilgen en Strobl met talrijke hotels en campings. Het meer ligt in de twee deelstaten Oberösterreich en SalzburgerLand. In de Wolfgangsee kan je zonder zorgen zwemmen en baden, het meerwater is van drinkwaterkwaliteit!

Fuschlsee
De Fuschlsee en ook de kleine Hintersee liggen in het mooie Salzkammergut. Voor de poorten van Salzburg, in het heuvelachtige landschap, bevindt zich de afwisselende vakantieregio Fuschlsee.

Salzburger Seenland
Het Salzburger Seenland, ten noorden van Salzburg, met de warme Wallersee en de drie Turmer Seen is de ideale plek voor een zomervakantie. Rondom het meer kan je geweldig wandelen, fietsen door het heuvelachtige landschap of surfen op de Mattsee.
 

Prebersee

In Lungau, de meest zuidelijke regio van het SalzburgerLand, ligt het Prebermeer (Prebersee), een idyllisch ven ingebed in beschermd gebied. Omdat het meer zich op een hoogte van meer dan 1 000 m bevindt, biedt het meer dan 10 m diepe meer nabij de Tamsweg in de zomer een aangename verkoeling. Bovendien ontdek je er in de omliggende natuurgebieden ongeziene plantensoorten. Aan de Prebersee wordt daarnaast een zeer geliefde sport, zowel bij deelnemers als toeschouwers, beoefend: ‘Preberschießen. Daarbij worden schijven uit klei afgeschoten over de Prebersee en de deelnemers moeten op basis van de weerkaatsing van de schijven op het water weten in welke richting ze moeten schieten.

Hintersee

Pure romantiek! Het kristalheldere water en de idyllische ligging maken van dit kleine meertje een echte schat voor iedereen, die graag in alle rust genieten. De Hintersee ligt in de buurt van de Wolfgangsee en de Fuschlsee en is slechts 1.7 km lang en tot 700 m breed. Het meer is op zijn diepste punt wel 22 m diep! De zwemstranden zijn voorzien van kleine ‘Jausenbars’ waar je kunt genieten van je welverdiende ‘Einkehrschwung’.

Het beleveniszwemmeer van Uttendorf

De Uttendorfer Erlebnis-Badesee is een waar zwemparadijs voor kinderen en volwassenen! Attracties als waterglijbanen, een watertrampoline, een dobberende klimijsberg of Tarzans geliefde liaanslingeren, maar ook grote kinderspeelpleinen met een piratenschip zorgen voor enorm veel plezier in en rond het water. En ook de ouderen zullen zich hier niet vervelen. Het zwemmeer is voorzien van een beachvolleybalplein, een inlineskateparcours, tafeltennis en een tuinschaakbord. In het meercafé kun je genieten van een buffet op het zonnenterras.

Zeller See
Aan de rand van het nationale park Hohe Tauern ligt, temidden van de bergen, de Zeller See. Neem na een lange wandeling een frisse duik in dit meer waar Zell am See aan ligt.
 

De meren in het SalzburgerLand hebben een iets gemeenschappelijk: hun voortreffelijke waterkwaliteit! Meer informatie over de Salzburgse meren vind je op: www.salzburgerland.com

Rondom de meren in het SalzburgerLand bevinden zich talrijke campings. Lees hier meer over de campingmogelijkheden!

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.