Please choose Language or Country
or

Meren in Steiermark

Ontspan in de warme veenmeren van Steiermark. Midden in het heuvelachtige landschap met de vele wijngaarden valt er hier genoeg te beleven: zwemmen, duiken en tal van andere watersporten of gewoonweg relaxen.

Zwemmeer Kumberg
Het 1,5 ha grote zwemmeer Kumberg ligt op 16 km ten noordoosten van Graz. Het water heeft een gemiddelde temperatuur van 24° C en in de omgeving van het meer bevinden zich onder andere 6 tennisbanen, volleybal- en tafeltennismogelijkheden, minigolf, een sauna en squashbaan.

Sulmsee
De Sulmsee ligt tussen het romantische Schloss Seggau, de wijnranken van de Silberberg en het bedevaartsoord Frauenberg. Het mooie heuvellandschap en het zachte klimaat maken van de regio een fijne vakantiebestemming. Rondom het meer zijn er onder andere campings, blokhutten, ligweiden en vismogelijkheden.

Grundlsee
De Grundlsee wordt ook wel 'de zee van Steiermark' genoemd. Je vindt er zo'n 14 km grotendeels vrij toegankelijke strandjes. Infrastructuur: strandbaden, bootverhuur, naaktstranden, zeil- en surfscholen, jachtclub, campings en hotels.

Altausseer See
Het op 712 m hoogte gelegen en 53 m diepe Altausseer See is rustig, heeft een mooie ligging en is zeer geliefd bij duikers.

Schwarzlseen
De Schwarzlseen liggen zo’n 7 km ten zuiden van Graz, in de gemeente Unterpremstätten, en zijn zo’n 65 ha groot. Hier kan je tal van watersporten uitoefenen en andere activiteiten ondernemen. Kinderen zullen zich zeker amuseren op een van de glijbanen, in de waterspeeltuin of op de trampoline. Waterfietsen en vissen behoren ook tot de mogelijkheden. Voor winterse activiteiten zijn er zowaar een schaatshal en langlaufloipe voorhanden. In de buurt van het meer zijn er diverse restaurants en campings.

Stubenbergsee
De Stubenbergsee is een geliefd zwemmeer met waterglijbaan, rondvaartboot, tennisbanen, minigolf, kegelbaan, biljard, waterfietsen, ponyrijden, speeltuinen, trampoline en nog veel meer activiteiten.

Putterersee
Het warmste veenmeer van Steiermark is de Putterersee. Het meer heeft een helende werking door het veen- en zwavelgehalte. Het is 6 m diep en de watertemperatuur loopt in de zomermaanden op tot ca. 23°C.

Zwemmeer Piberstein
Het zwemmeer Piberstein is een 16 ha groot meer (drinkwaterkwaliteit!). Dobber op het water of ontspan op een van de ligweides (50.000 m²), terwijl de kinderen zich amuseren op de glijbanen of in de speeltuinen. Rond het meer zijn kiosken en buffet maaltijden mogelijk. Ook zeilen, surfen en duiken behoren tot de mogelijkheden. Overnachten kan op een van de campings.

Weiermoarvijver
Met zijn romantische ligging middenin de Seckauer Alpen is dit een geheime tip voor de zwemliefhebbers. Verzorgde ligweiden en een nieuw geïnstalleerd zwemeiland zorgen voor een gezellige dag van zwemplezier.

Grasluppvijvers
Het natuurpark van Grebenzen is ideaal om te gaan zwemmen of vissen.Grootte: 3,6 ha; grote stijgers, ligweiden, watereiland en uitgebreid strandbuffet. Maar ook voor wandel- en mountainbiketochten is het 8000 ha grote natuurpark een ideaal terrein.

Ödensee, Ausseerland-Salzkammergut
Een romantisch gelegen veenmeer in het bos met weelderige oevervegetatie in de buurt van Pichl-Kainsch in het Ausseerland. Bereikbaar zowel met de fiets (R 19) als met de auto. Parkeerplaatsen bij de Kohlröserhutten.

Erlaufsee
De Erlaufsee ligt 3 km in het noordwesten van Mariazell op 827 m boven de zeespiegel aan de grens tussen Steiermark en Niederösterreich. Dit heldere bergmeer met drinkwaterkwaliteit zorgt met het vele vrijetijdsaanbod voor een fijne uitstap.

Natuurlijk zwemmeer Gleinstätten
Temidden van het wijnlandschap in het zuiden van Steiermark bevindt zich het natuurlijke zwemmeer Gleinstätten: 12.000 m² wateroppervlak, 10.000 m² ligweide, een waterglijbaan, een speelplaats voor de kinderen, een beachvolleyballveld, tafeltennis, een gastronomiepaviljoen, een eigen visvijver voor vissers, een camping met 40 kampeerplaatsen, alsook moderne sanitaire installaties zijn beschikbaar. Daarbij liggen er direct aan het meer talrijke wandel-en fietspaden.

Ramsau Beach
Het Ramsau Beach heeft een grootte van 6.000 m² en is maximaal 3,5 m diep. De kwaliteit van het water wordt 2 keer per jaar officieel gecontroleerd. De ligweide is even groot en ideaal om te luieren.
 

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.