Please choose Language or Country
or

Meren in Tirol

Waterratten kunnen in Tirol volop van het heerlijke heldere water genieten. Het grootste meer is de Achensee. Daarnaast heeft Tirol een schat aan mooie bergmeertjes.
Achensee
De Achensee werd gevormd door gletsjers en is het grootste meer in Tirol. Zwemmen, surfen, zeilen, roeien, duiken, vissen en tochten maken met een rondvaartboot behoren tot de vele mogelijkheden. Je kan hier zonnebaden op het strand Noord of strand Schwarzenau, waar de kiosk, campings met restaurant, waterfietsverhuur en tal van accommodaties niet ver te zoeken zijn. De gemiddelde watertemperatuur is 19°C.

Blindsee
De Blindsee is een prachtig bergmeer om in te zwemmen en te duiken. Twee campings in Biberwier en het restaurant Zugspitzblick liggen op ca. 15 minuten van het meer vandaan.

Zwemmeer Going
Het 15.000 m² grote zwemmeer Going is omgebouwd tot een groot waterpark. Een van de hoogtepunten is ongetwijfeld de Niro-Freiland-Wasserrutsche, de langste waterbaan van Tirol; 100 m lang en voorzien van vele tunnels, bochten, waterspeeltuinen, een piratenschip en nog veel meer. Het water wordt tot ca. 24°C warm.

Haldensee
De Haldensee is gelegen in het Tannheimertal en beschikt over een reuzenglijbaan, ligweide en een natuurstrand. Roeiboten en waterfietsen kan je direct bij het Strandcafé in Haldensee huren.

Thiersee
De Thiersee is één van de mooiste meren in Oostenrijk en met een gemiddelde watertemperatuur van 24°C ook één van de warmste meren in Tirol. De faciliteiten aan het meer: strandbaden, café, kiosk, hotels, campings, bootverhuur, beachvolleybal en tafeltennis.

Plansee en Heiterwanger See
De Plansee is het op twee na grootste meer en een van de zuiverste meren van Tirol. Aan het meer vind je een strandbad en meerdere campings en hotels. Je kan er ook een boot huren. De gemiddelde watertemperatuur is 21°C.
Heiterwanger See zorgt voor een ideale verfrissing in de zomer. Je kan hier bij het lopen of Nordic Walking rondom het meer de idylische omgeving ontdekken. De beide meren zijn via een 300 meter lang kanaal met elkaar verbonden.

Natterer See
Strandbad, ligweides, een 66 m lange glijbaan "Happy Swing" en nog veel meer activiteiten voor kinderen – dit alles kan je allemaal aan de Natterer See vinden. Bootverhuur (Barracuda-speedboten, mini-zeilboten, elektro bumper boats "Splish Splash"), kanoverhuur, volleybal, mountainbikeverhuur, tafeltennis, boogschieten en nog veel meer zorgen ervoor dat niemand zich hoeft te vervelen. In de directe omgeving van het meer zijn er diverse accommodaties, campings, een minimarkt, buffet en een kinderopvang. De gemiddelde watertemperatuur is 22-25°C.

Reither See
Dit meer is met zijn 1,4 ha wateroppervlakte en een maximale diepte van 7,7 m één van de kleinste meren in Tirol. De gemiddelde watertemperatuur is een aangename 23 °C, wat het meer ideaal maakt voor gezinnen met kinderen. Het heeft een grote ligweide, een eigen kikkerbadje voor de kinderen, sprinkplank, buffet en je kan er roeibootjes huren. De Reither See is ook gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken.

Krummsee
De Krummsee vormt samen met de Reintalersee, de Berglsteinersee, de Buchsee en de Frauensee de "Reintaler Seenplatte" in Kramsach. Op een diepte van slechts 2,4 m warmt de Krummsee op tot 26 graden en kun je er heerlijk zwemmen. Rond het 3,6 ha grote meer kan je ook wandelen en genieten van het bekoorlijke landschap in Kramsach.

Reintaler See
De 29,4 ha grote Reintaler See is op zijn diepste punt meer dan 10 meter diep. Het biedt naast veel zwemplezier in water van drinkkwaliteit de beste infrastrucuur zoals restaurants, buffets, een speelplaats voor de kinderen, kampeerplaatsen en kan je er ook roeibootjes huren en gaan vissen.

Berglsteinersee
In Breitenbach bij Mooswand ligt het idyllische Berglsteinersee.Het heldere bergmeer is perfect voor familieuitstapjes.

Badesee Mieming
Met een watertemperatuur van 23 tot 26 °C is de Badesee Mieming één van de warmste meren van Tirol. Naast de uitstekende kwaliteit van het water is dit meer ook rustig gelegen en gemakkelijk te bereiken. Verder zijn er restaurants, café's, een avonturenspeeltuin en een beachvolleybalveld, vier stijgers en twee zwemeilanden.

Piburger See
De Piburger See is een juweeltje middenin het beschermd natuurgebied boven Oetz im Ötztal. Het bergmeer van 14 ha groot en maximaal 25 m diep, bereikt een watertemperatuur van 21 graden. Het meer is grotendeels omringd door bossen, vlaktes zijn er enkel aan de oost-en westkant van het meer. Je kan het meer binnen enkele minuten bereiken vanuit de parkeerplaats. Er is een restaurant met terras en je kan er ook bootjes huren.

Schwarzsee in Kitzbühel
Zonnebaden met uitzicht op de Wilder Kaiser, zo mooi kan vakantie zijn! Het idyllische meer (ca. 8 ha groot en 8 m diep) behoort tot de warmste en ook mooiste zwemmeren van de Alpen. Door het moeraslandschap bezit het water geneeskrachtige eigenschappen. Aan de Schwarzsee kan je sportief van je vrije tijd genieten door te vissen, roeien of wandelen. Je kan er ook motorbootjes huren en er is zelfs een fitnessparcours.

Stuwmeer Durlaßboden (Gerlos)
Het frisse water van het Dulaßboden stuwmeer warmt in de zomermaanden op tot een aangename 21 °C. Je kan met de auto tot de dam rijden, daarna kan je afdalen naar de stijger, ook met rolstoel. Aan het meer kan je roeiboten, waterfietsen, zeil- en surfplanken huren.

Hintersteinersee
In het beschermde natuurgebied Wilder Kaiser ligt boven het plaatsje Scheffau één van de mooiste en zuiverste bergmeren van Tirol. Bij windstilte weerspiegelen alle omgeven bergen in het meer. De 56 ha grote en 36 m diepe Hintersteinersee is tijdens de laatste ijstijd ontstaan en ligt op een hoogte van 883m. Ondergrondse bronnen zorgen voor kristalhelder water in het meer.

Vilsalpsee
De Vilsalpsee in Tannheim behoort tot de mooiste bergmeren van Tirol en ligt middenin het gelijknamige beschermde natuurgebied. Je kan er gratis zwemmen, de watertemperatuur gaat meestal wel niet boven de 17 graden.

Fernsteinsee
De smagardgroene Fernsteinsee ligt op een hoogte van 936 m en is tot 70 m diep. Het meer, gelegen in Nassereith, wordt beschouwd als één van de mooiste Alpenmeren. Je kan er zwemmen,varen met roeibootjes en waterfietsen. Motorboten zijn verboden.

Schlitterer See
Het zwemmeer Schlitters is ligt direct aan de ingang van het Zillertal. Met een wateroppervlak van ca. 11.000 m² is het natuurlijke zwemmeer een geliefde plaats om te ontspannen. Bovendien is er een avonturenspeeltuin voor de kinderen. 

Verdere Informatie:
Badeseen in Tirol
Wasser-Erlebniswelten
 

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.