Please choose Language or Country
or

Meren in Vorarlberg

Groen, steil, diep en warm; de romantische Seewaldsee ligt in de gemeente Fontanella in het Biosphärenpark Großes Walsertal en is voor wandel- en natuurliefhebbers beslist een bezoekje waard.
De oever van het Oostenrijkse gedeelte van de Bodensee is 27 km lang, waarvan het grootste gedeelte geschikt is om te zwemmen. Strandbad Bregenz is met 45.000 m² het grootste strandbad aan de Bodensee en ligt naast de gigantische waterbühne van de Bregenzer Festspiele. De temperatuur van het meer kan in de zomermaanden oplopen tot 26 graden. In het plaatsje Hard bevindt zich een naaktstrand met douches, wc en omkleedcabines. De badplaats "Mili" is de oudste badplaats van de Bodensee. Het werd in 1825 geopend en diende oorspronkelijk als zwemschool voor de militairen, vandaar ook zijn naam. Het gaat om een U-vormige paalwoning met groene luiken en verweerde houten planken die via een houten steiger te bereiken is. Het Bregenzer Strandbad is de grootste badplaats aan de hele Bodensee. Direct daarnaast ligt het gigantische podium in het meer met haar fantasierijke operacoulissen. Door zijn omvang en mooie oeverwegen is de Bodensee ook een paradijs voor fietsers.

Wie geen zin heeft in een stevige wandeling van ca. 1 uur kan de Seewaldsee (1.200 m) ook met een boemeltreintje bereiken. Het romantische meertje ligt in een kom omgeven door bossen en weiden. Doordat het meer weinig watertoevoer heeft, heeft het ondankt zijn hoge ligging op 1200 m een aangename temperatuur om in te zwemmen.

In het “Alvier-Bad” in het bergdorpje Brand wordt de moderne techniek ingezet. Het natuurlijke meer wordt met schoon drinkwater gevuld. Duizenden waterplanten zorgen voor de biologische reiniging van het meer. Om een aangename watertemperatuur te kunnen garanderen kan het meer zelfs verwarmd worden. Voor jonge waterratten zijn er verschillende belevenisbaden ingericht.

Gaschurn in het Montafon heeft een wel heel bijzonder bad: daar waar tot mei de toppen van de silvretta en de Rätikon met sneeuw bedekt zijn, nemen waterratten een duik in twee reusachtige eco-zwemvijvers: In het zwembad "Mountain Beach" worden er geen chemicaliën gebruikt om het water proper te houden omdat planten en micro-organismen dit werk al doen. Het pretpark Mountain-Beach biedt luchtmatrasrafting, houten springplanken, een klimmuur, mini-kabelbaan, waterglijbanen, speelgoeddieren, cafés, een grote ligweide, ontspanningzones, een beach-volleyball-veld, draaimolen en restaurants.

Zwemmeren in Vorarlberg
Vakantie aan het water in Vorarlberg
 

Videos: Meren in Vorarlberg

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.