Please choose Language or Country
or

Themaroutes in Oostenrijk

De romantiek opzoeken in sprookjesachtige kastelen en burchten, genieten van culinaire hoogstandjes of gewoon de prachtige natuur en het landschap op je laten inwerken: de Oostenrijkse themaroutes hebben voor elk wat wils.

Themaroutes in Oostenrijk

Großglockner Hochalpenstraße in Karinthië © Österreich Werbung / Popp Hackner Großglockner Hochalpenstraße in Karinthië © Österreich Werbung / Popp Hackner

Großglockner Hochalpenstraße

Maar liefst 50 miljoen mensen volgden reeds de 48 km lange panoramische tolweg naar Oostenrijks hoogste bergtop. De Großglockner Hochalpenstraße wordt dan ook door velen gezien als een van de mooiste bergwegen ter wereld.
Großglockner Hochalpenstraße
Jause in de Kellergasse van Weinviertel © Österreich Werbung / Himsl Jause in de Kellergasse van Weinviertel © Österreich Werbung / Himsl

Wijnroute Weinviertel

De Weinviertel wijnroute voert je langs een wijds, open en uitnodigend landschap. Wijngaarden op zachte heuvels, wiegende korenvelden, culturele gedenktekens en idyllische wijnkelders maken van de regio een geliefde trekpleister.
Wijnroute Weinviertel
Kaiservilla, Bad Ischl © OÖ Tourismus Kaiservilla, Bad Ischl © OÖ Tourismus

Romantische route in Oostenrijk

Het feit dat veel koppels zeer graag door Oostenrijk reizen, heeft ongetwijfeld te maken met de waarde die het land aan emoties hecht. Diegene die zich volledig in de romantische sfeer willen onderdompelen, kunnen we de bijzondere ‘Romantische route’ van harte aanbevelen.
Romantische route in Oostenrijk
Schloss Bernstein © Österreich Werbung/Herzberger Schloss Bernstein © Österreich Werbung/Herzberger

Stiermarkse-Burgenlandse Kastelenroute

Ridders, heksen, tovenaars, legendes, sagen en reeds lang uitgedoofde vulkanen – dat zijn de ingrediënten van de 18 burchten en kastelen langs de Stiermarkse-Burgenlandse Kastelenroute.
Stiermarkse-Burgenlandse Kastelenroute
Eine österreichische Käseauswahl mit Brot und einem Bund Schnittlauch © Österreich Werbung, Lehmann H. Eine österreichische Käseauswahl mit Brot und einem Bund Schnittlauch © Österreich Werbung, Lehmann H.

Kaasroute Bregenzerwald

Om eender welke reden je ook naar Vorarlberg of Bregenzerwald reist, aan kaas kan je niet ontkomen. Op de Kaasroute Bregenzerwald vinden we de beste melk terug waarmee een heerlijk kruidige bergkaas wordt gemaakt , voor kaaskenners reeds lang een begrip!
Kaasroute Bregenzerwald
Entland der steirischen Apfelstraße © Steiermark Tourismus / www.bigshot.at Entland der steirischen Apfelstraße © Steiermark Tourismus / www.bigshot.at

Appelroute in Steiermark

In de lente leggen de bloesems een wit-roze schuimwolk op de fruitbomen van de 25 km lange „Appelroute“ in Oost-Steiermark.
Appelroute in Steiermark
Südsteirische Weinstraße © Steiermark Tourismus / Harry Schiffer Südsteirische Weinstraße © Steiermark Tourismus / Harry Schiffer

Zuid-Stiermarkse wijnroute

Aan de prachtige omgeving van Zuid-Stiermarken waar wijngaarden over heuveltoppen tronen, kun je niet zomaar voorbijgaan! De ervaring wordt echter pas compleet als je met een heerlijk glaasje witte wijn en een typisch Stiermarks gerecht geniet van de prachtige panorama’s. Welkom in het Toscane van Oostenrijk!
Zuid-Stiermarkse wijnroute
Landschaft im Mostviertel, Niederösterreich © Mostviertel Tourismus / www.weinfranz.at Landschaft im Mostviertel, Niederösterreich © Mostviertel Tourismus / www.weinfranz.at

Mostroute in Niederösterreich

Bloeiende fruitbomen, glooiende heuvels, kleurrijke velden en vooral een amberkleurig sap, die de regio haar naam gaf, dat zijn de ingrediënten van het Mostviertel, één van de meest gevarieerde culturele landschappen van Oostenrijk.
Route van de most (soort vruchtenwijn)
Eingang zum Steyrer Krippel, Hauszeichen aus Eisen © Österreich Werbung/Markowitsch Eingang zum Steyrer Krippel, Hauszeichen aus Eisen © Österreich Werbung/Markowitsch

Oostenrijkse Eisenstraße

De regio "Eisenwurzen" ligt aan het drielandenpunt van Oberösterreich, Niederösterreich en Steiermark. Als voormalig economische gebied, uitgaand van de Steirische Erzberg, had de regio ooit een grote invloed op de Europese economie.
Oostenrijkse Eisenstraße

Geen zoekresultaten gevonden!

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.