Please choose Language or Country
or

Romantische route in Oostenrijk

Het feit dat veel koppels zeer graag door Oostenrijk reizen, heeft ongetwijfeld te maken met de waarde die het land aan emoties hecht. Diegene die zich volledig in de romantische sfeer willen onderdompelen, kunnen we de bijzondere ‘Romantische route’ van harte aanbevelen.
De Romantische route voert je van Salzburg over Ober- en Niederösterreich tot Wenen en verbindt, over een lengte van 380 kilometer, één van de mooiste landschappen van Oostenrijk met elkaar: prachtige meer- en bergpanorama’s en 30 prachtige dorpjes. Kastelen, musea, kloosters, wildparken, grotten, meren en stromen rijgen zich als een parelsnoer aan elkaar. Vanuit Salzburg, met zijn schilderachtig historisch centrum, bereik je op de Romantische route o.a. dorpjes waar ooit emotionele ontmoetingen plaatsvonden. In Bad Ischl bijvoorbeeld, waar keizer Frans Joseph zich met Sisi verloofde en waar hij vele jaren later vermoordt werd, toen de liefde al weer lang voorbij was. In St. Wolfgang kan je nagaan hoe het verhaal van de meermaals verfilmde operette “Im weißen Rössl” (waarin een stapelverliefde maître naar de hand van de hoteleigenares dingt) een invloed heeft tot op vandaag. Wellicht worden vele toeristen echter vooral aangetrokken door de vele sportmogelijkheden die de Wolfgangsee vandaag biedt.


Als het aan de romantisch aangelegde Oostenrijkers ligt, moet je zeker en vast verschillende meren bezoeken. De Traunsee in Salzkammergut is zowat de meest geliefde plaats voor huwelijksfeesten. Vooral het kasteel, dat als een eiland midden in het meer ligt, spreekt tot de verbeelding. Stilstaande wateren zijn meestal diep, dit geldt in het bijzonder voor Salzkammergut met zijn diepe bergmeren en adembenemende berglandschappen. Desalniettemin moet je voorzichtig zijn om het als “mooiste hoekje van het land” te bestempelen. Superlatieven zijn uiteraard wel toegelaten. Het idyllische plaatsje Halstatt, gelegen aan het gelijknamige meer, is zelfs opgenomen in de lijst van UNESCO Werelderfgoed.

Naast de prachtige landschappen is er op de Romantische route ook aan culturele highlights geen gebrek. Zo kan je sporen terugvinden van de Romeinen, die op veel plaatsen kampen oprichtten en steden als Wels of Enns hun naam verleenden. Op belangrijke punten vestigden zich Benedictijnen en Augustijnen en richtten vervolgens kloosters op om hun leven ten dienste te stellen van God en de wetenschap. Hun macht kwam tot uitdrukking in de prachtige gebouwen die ze oprichtten. St. Florian, Kremsmünster en Stift Göttweig zijn hiervan enkele indrukwekkende voorbeelden. Langs de Donau voert de Romantische route je langs één van de mooiste rivierdalen van Europa: de Wachau. Het hoogtepunt van het hele romantische gebeuren vind je ongetwijfeld terug daar waar de Donau sterk begint te kronkelen en je aandacht naar de mythisch aandoende ruïnes en idyllische kastelen getrokken wordt.
Na deze reis, waarvoor men ongeveer acht dagen moet voorzien, bereik je Wenen. Uiteraard liggen er ook hier in elk hoekje talloze romantische verrassingen voor je klaar. Of het nu de zoete verleidingen van de Hofkonditorei Demel zijn of de onvergelijkbare charme van een wandeling langs het kasteel Schönbrunn, allen beantwoorden aan het motto van het Habsburgse rijk: “Andere mögen Kriege führen, du glückliches Österreich, heirate!“.

www.romantikstrasse.at/

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Folders & Brochures

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.