Please choose Language or Country
or

Architectonische hoogtepunten in Oostenrijk

Oostenrijk is gezegend met fascinerende architectuur: keizerlijke paleizen en jugendstilgebouwen uit de vorige eeuw stralen naast moderne glazen complexen en innovatieve houten huizen. Maak een spectaculaire rondreis langs de inspirerende architectuur van de negen deelstaten.

Architectonische hoogtepunten in Oostenrijk

Stift Melk, Niederösterreich © Österreich Werbung, Volker Preusser Stift Melk, Niederösterreich © Österreich Werbung, Volker Preusser

Niederösterreich: architectonische hoogtepunten

In Niederösterreich hoef je niet lang te zoeken naar opmerkelijke architectuur en mooie stijlmixen. Ze zijn overal te vinden, zowel in de Wachau als in St. Pölten en het Kamptal.
Architectonische ontdekkingsreis door Niederösterreich
Otto Wagner-Kirche Am Steinhof © Österreich Werbung/Popp-Hackner Otto Wagner-Kirche Am Steinhof © Österreich Werbung/Popp-Hackner

Jugendstilarchitectuur in Oostenrijk

De overgang van de 19de naar de 20ste eeuw werd gekenmerkt door een radicale verandering in de de interpretatie van kunst. Deze ommekeer vertaalde zich in de architectuur. Zo ontstond de "Weense Jugendstil" of de "Secessionsstil". In Oostenrijk kan een ontdekkingsreis worden gemaakt langs het architecturaal erfgoed van deze plaatselijke variant van de Jugendstil.
Meer lezen
Ars Electronica Center © Stadt Linz Ars Electronica Center © Stadt Linz

Oberösterreich: architectonische hoogtepunten

Een dag in Oberösterreich is wel erg kort, als je je door alle architectuur wilt laten inspireren: betoverende historische stadjes, als Bad Ischl en Hallstatt, talloze kloosters, verspreid over de hele deelstaat en Linz als cultuur- en kunststad.
Architectonische ontdekkingsreis door...
Murinsel in Graz © Österreich Werbung / Popp Hackner Murinsel in Graz © Österreich Werbung / Popp Hackner

Steiermark: architectonische hoogtepunten

Architectuur wordt sterk bepaald door de omgeving en andersom. Het is dan ook niet zo gek dat de veelzijdige regio Steiermark ook op architectonisch vlak van alle markten thuis is.
Architectonische ontdekkingsreis door Steiermark
Museumsquartier in Wenen © Österreich Werbung / Mighele Museumsquartier in Wenen © Österreich Werbung / Mighele

Architectuur: postmoderne eenvoud

Architectuur wordt niet langer als een op zichzelf staande kunstvorm gezien, maar als onderdeel van de dagelijkse cultuur, in harmonie met landschap en maatschappij.
Moderne architectuur in Oostenrijk
Mirabellgarten © Österreich Werbung / Popp Hackner Mirabellgarten © Österreich Werbung / Popp Hackner

SalzburgerLand: architectonische hoogtepunten

Stad en land, architectuur en natuur. Niet alleen het historische Salzburg betovert, maar ook de sprookjesachtige omgeving van de barokke Mozartstad met moderne architectonische contrapunten maakt indruk.
Architectonische ontdekkingsreis door...
Obergurgl-Hochgurgl © Tirol Werbung / Thomas Jantscher Obergurgl-Hochgurgl © Tirol Werbung / Thomas Jantscher

Tirol: architectonische hoogtepunten

Als je je midden in de zomer in Innsbruck verwondert over een futuristische ijsformatie, sta je gewoon voor een van de vele voorbeelden van innovatieve architectuur. Die zorgen in Tirol voor bijzonder spannende contrasten met de middeleeuwse gebouwen.
Architectonische ontdekkingsreis door Tirol
Friesach in Karinthië © Österreich Werbung/Diejun Friesach in Karinthië © Österreich Werbung/Diejun

Karinthië: architectonische hoogtepunten

In de waterrijkste deelstaat van Oostenrijk voert een architectuurrondreis ons direct naar en langs het water. Vele van de mooiste gebouwen van Oostenrijk staan aan de oevers van een van de vele schilderachtige Karinthische meren.
Architectonische ontdekkingsreis door Karinthië
Motto am Fluss © Österreich Werbung / Peter Burgstaller Motto am Fluss © Österreich Werbung / Peter Burgstaller

Wenen: architectonische hoogtepunten

Wenen staat vol met architectonische hoogtepunten. Zowel in de historische binnenstad als op de wijnterrassen aan de overkant van de Donau. Moderne architectuur en historische gebouwen worden hier op origninele wijze samengesmolten.
Architectonische ontdekkingsreis door Wenen
Wijngaard Hillinger in Burgenland, Oostenrijk © Michael Sazel Wijngaard Hillinger in Burgenland, Oostenrijk © Michael Sazel

Burgenland: architectonische hoogtepunten

Reis je door Burgenland? Dan kun je niet om de wijn heen, maar ook niet om de moderne wijngaarden die je met hun wijnen en moderne gebouwen zullen verrassen.
Architectonische ontdekkingsreis door Burgenland
Bodensee in Vorarlberg © Österreich Werbung / Peter Burgstaller Bodensee in Vorarlberg © Österreich Werbung / Peter Burgstaller

Vorarlberg: architectonische hoogtepunten

In Vorarlberg kenmerken vele houten gebouwen het landschap. Hun bouwwijze is sober, natuurlijk, duurzaam, traditioneel en toch met een oog op de wereld–net als de mensen die er wonen. Maak een rondreis door de Vorarlbergse bouwcultuur en mentaliteit.
Architectonische ontdekkingsreis door Vorarlberg

Geen zoekresultaten gevonden!

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Brochures downloaden

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.