Please choose Language or Country
or

Architectuur: postmoderne eenvoud

Architectuur wordt niet langer als een op zichzelf staande kunstvorm gezien, maar als onderdeel van de dagelijkse cultuur, in harmonie met landschap en maatschappij.

De Oostenrijkse bouwwerken nemen je mee op een reis door de geschiedenis: burchten, paleizen en kloosters, middeleeuwse stadskernen en prachtige imperiale gebouwen... Ontdek hoe de bouwstijlen zich ontwikkelden en veranderden door de eeuwen heen.
De huidige moderne architectuur in Oostenrijk is een voorbeeld van stijl en slim doordachte gebruikscultuur - van minimal art en reductionisme tot deconstructivisme. Je ziet het terug in zowel openbare gebouwen, zoals het Wiener MuseumsQuartier, alsook in vele privé-eigendommen, zoals de hoven van vele jonge wijnbouwers en de kantoren van grote ondernemingen.
Tegelijkertijd is Oostenrijk op het vlak van ecologisch bouwen al jaren een echte koploper. De architectonische ontwerpen zijn in elke deelstaat verschillend. Als gemeenschappelijke factor hebben ze de samenhang met het omliggende landschap en de dialoog met reeds aanwezige architectuur.

Architectonische hoogtepunten in Oostenrijk

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Brochures downloaden

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.