Please choose Language or Country
or

Gustav Klimt

“Wie iets over mij wil weten, moet mijn schilderijen aandachtig bekijken.” In 2012 zou Gustav Klimt, een van Oostenrijks belangrijkste schilders en vertegenwoordiger van de Weense Jugendstil, 150 jaar oud zijn geworden. De kunstwereld eerde hem in 2012 met bijzondere tentoonstellingen.

Gustav Klimt

Portret van Gustav Klimt © Wien Museum Portret van Gustav Klimt © Wien Museum

Gustav Klimt - zijn leven

Hoewel hij in zijn tijd zowel omstreden als succesvol was, is Gustav Klimt één van de centrale figuren van het Weense fin de siècle, het tijdperk dat het begin van de moderne kunst inluidt.
Gustav Klimt - zijn leven
Klimt, Pallas Athene © Wien Museum Klimt, Pallas Athene © Wien Museum

Gustav Klimt - zijn werk

Als één van de toonaangevende leiders van het Weense fin de siècle schept Gustav Klimt een oeuvre dat hem maakt tot wat hij nu nog steeds is: de over de hele wereld beroemdste schilder van Oostenrijk.
Gustav Klimt - zijn werk
"De kus" van Klimt © Osterreich Werbung, Bartl "De kus" van Klimt © Osterreich Werbung, Bartl

Gustav Klimt – De kus

In 1907 begint Gustav Klimt te werken aan 'De Kus', het belangrijkste werk in zijn oeuvre en bovendien het hoogtepunt van de Europese jugendstil.
Gustav Klimt – De Kus of de Triomf van de Liefde
Beethovenfries, Wiener Secession © Österreich Werbung/Trumler Beethovenfries, Wiener Secession © Österreich Werbung/Trumler

Gustav Klimt – Anekdotes

Menig kunstenaar is omgeven door verhalen, die zijn aanhang ook nog vele jaren na zijn dood nog ontroeren of amuseren. Ook over Gustav Klimt bestaan er meerdere anekdotes.
Gustav Klimt – Anekdotes
Klimt-Villa in Schörfling aan de Attersee © Österreich Werbung/Wiesenhofer Klimt-Villa in Schörfling aan de Attersee © Österreich Werbung/Wiesenhofer

Gustav Klimt - Landschapsschilderkunst

De landschappen die hij tijdens vele zomervakanties aan de Attersee gemaakt heeft, laten zien dat Gustav Klimt zowel meegaat in de stromingen van zijn tijd als diepgeworteld is in de traditionele Oostenrijkse landschapsschilderkunst.
Gustav Klimt und die österreichische Landschaftsmalerei
Klimt, Portret van Emilie Flöge © Wien Museum Klimt, Portret van Emilie Flöge © Wien Museum

Gustav Klimt en vrouwen

Gustav Klimt heeft zich, met uitzondering van zijn vroegste werk, bij zijn portretten alleen toegelegd op afbeeldingen van vrouwen. Samen met zijn tekeningen laten die zien dat hij één van de grootste erotici van de kunstgeschiedenis is.
Gustav Klimt en vrouwen
Wiener Secession © Österreich Werbung/Popp-Hackner Wiener Secession © Österreich Werbung/Popp-Hackner

Gustav Klimt en de jugendstil

De jugendstil is één van de grote internationale fenomenen in de kunst- en cultuurgeschiedenis, die zich aan het begin van het moderne tijdperk wijdt aan het vernieuwen van de verstarde kunst.
Meer info

Geen zoekresultaten gevonden!

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Brochures downloaden

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.