Please choose Language or Country
or

Citytrips in Oostenrijk

Denk je aan een citytrip in Oostenrijk? Kijk dan ook zeker verder dan Wenen, Salzburg en Innsbruck om de mix te bewonderen van verleden en heden, klassiek en modern, traditioneel en design.

Citytrips in Oostenrijk

kleine historische steden © Kleine historische Städte kleine historische steden © Kleine historische Städte

Kleine historische steden

De “kleine historische steden” liggen als schatten verborgen in heel Oostenrijk. Eenmaal gevonden? Dan word je er vast en zeker betoverd door de bijzondere historische sfeer. Het lijkt wel alsof de tijd hier heeft stilgestaan.
kleine historische steden
Shop manodesign in Wenen / Oostenrijk © Manodesign Shop manodesign in Wenen / Oostenrijk © Manodesign

Modern design

Wereldwijd krijgen Oostenrijkse ontwerpers steeds meer allure. Vooral jonge designers trekken internationale aandacht.
Made in Austria
Kunsthistorisches Museum Wien © Österreich Werbung / Burgstaller Kunsthistorisches Museum Wien © Österreich Werbung / Burgstaller

Wenen

Een imposant cultureel aanbod, prachtige architectuur en de typisch Weense gezelligheid in de traditionele Heurigen en koffiehuizen. Maar ook moderne musea en trendy designhotels. Dat is wat Wenen over de hele wereld zo beroemd en geliefd maakt.
Lees hier meer over Wenen
Stad Salzburg, Domplatz © Österreich Werbung Stad Salzburg, Domplatz © Österreich Werbung

Salzburg

In Salzburg, de geboortestad van Mozart, wordt het stadsbeeld bepaald door kerken, burchten, kastelen en paleizen. Geen wonder dat de schilderachtige oude binnenstad tot werelderfgoed werd benoemd.
Lees hier meer over Salzburg
Linz, Hauptplatz © Österreich Werbung, Pigneter Linz, Hauptplatz © Österreich Werbung, Pigneter

Linz

Linz, de hoofdstad van de deelstaat Oberösterreich en culturele hoofdstad van Europa in 2009, betovert haar bezoekers met nieuwe gebouwen en tal van interessante evenementen.
Lees hier meer over Linz
Kunsthaus Bregenz © Vorarlberg Tourismus Kunsthaus Bregenz © Vorarlberg Tourismus

Bregenz

Bregenz (28.000 inwoners), hoofdstad van de deelstaat Vorarlberg, is niet alleen bekend vanwege haar jaarlijks terugkerende Festspiele. Ook de moderne architectuur heeft een grote betekenis voor Oostenrijk als cultuurland.
Lees hier meer over Bregenz
Het "Goldene Dachl" in Innsbruck © Innsbruck Tourismus, Rainer Fehringer Het "Goldene Dachl" in Innsbruck © Innsbruck Tourismus, Rainer Fehringer

Innsbruck

In het hart van de Alpen ligt Innsbruck, de hoofdstad van deelstaat Tirol. Wereldberoemde historische monumenten gaan hier hand in hand met moderne en internationale architectuur - een fascinerende mix.
Lees hier meer over Innsbruck
Klagenfurt Landhaus © Österreich Werbung Klagenfurt Landhaus © Österreich Werbung

Klagenfurt

Klagenfurt ligt aan het warmste en grootste alpenmeer van Europa; de Wörthersee in Karinthië. Dit meer is ieder jaar weer the place to be voor vele waterliefhebbers en zonaanbidders.
Lees hier meer over Klagenfurt
De 'Kalvarienbergkirche' in Eisenstadt © Österreich Werbung / Diejun De 'Kalvarienbergkirche' in Eisenstadt © Österreich Werbung / Diejun

Eisenstadt

Vorst Esterházy verkoos Eisenstadt als zijn residentie en vandaag de dag is de stads nog steeds de hoofdstad van Burgenland. Treed in de voetsporen van de vorsten en ontdek het erfgoed van Joseph Haydn.
Lees hier meer over Eisenstadt
St. Pölten, Rathausplatz © Österreich Werbung / Herzberger St. Pölten, Rathausplatz © Österreich Werbung / Herzberger

St. Pölten

De hoofdstad van de deelstaat Niederösterreich wordt ook wel de hoofdstad van de barok genoemd. Barokke woonhuizen en het Karmelietenklooster zijn slechts een paar voorbeelden van de vele symbolen uit het verleden.
Lees hier meer over St. Pölten
Klokkentoren op de Schlossberg in Graz © Österreich Werbung/Diejun Klokkentoren op de Schlossberg in Graz © Österreich Werbung/Diejun

Graz

Graz, de hoofdstad van de deelstaat Steiermark, ligt aan de rivier de Mur. Historische gebouwen en een creatieve culturele scene zijn het toonbeeld van deze Europese culturele hoofdstad van 2003.
Lees hier meer over Graz

Geen zoekresultaten gevonden!

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.