Please choose Language or Country
or

Cultuur voor kinderen

Van kindermusea en kindertheaters tot en met leesfeesten voor de kleinsten. In Oostenrijk is het culturele aanbod voor kinderen groot. Stil zijn hoeft niet en ze mogen alles aanraken. Hier beleven uw kleintjes ongetwijfeld veel plezier!

Cultuur voor kinderen

Ausgrabungen bei Celtovation © www.celtovation.at Ausgrabungen bei Celtovation © www.celtovation.at

Coole Kelten

Word je een “Keltische krijger“, een “Keltische heerser“ of toch liever een “druïde“? Dat is de keuze die je moet maken tijdens het dagprogramma in het archeologische celtovation in Schwarzenbach.
Ontdek celtovation
Spaziergänge für Kinder, Wien © Verein Wiener Spaziergänge Spaziergänge für Kinder, Wien © Verein Wiener Spaziergänge

In de voetsporen van commissaris Rex, spookjes of de oude Romeinen

Stadsrondleidingen zijn stom? Dat hangt er maar vanaf hoe ze voor de kleine bezoekers zijn samengesteld. De rondleidingen voor kinderen met gids Gabriele Buchas zijn in ieder geval zeker niet saai!
Lees meer over stadsrondleidingen voor kinderen
kinderprogramm schoenbrunn kinderprogramm schoenbrunn

De nieuwe kleren van de keizer

Hoe dek je een keizerlijke tafel en hoe spreek je de de keizerlijke vaktaal? In paleis Schönbrunn worden kinderen omgetoverd tot echte keizers en keizerinnen!
Lees hier meer over het kinderprogramma in Schönbrunn
haus der musik haus der musik

Dirigeer je eigen orkest

Word dirigent en dirigeer je eigen orkest! Wat hoorde je nou precies als baby in de buik van je mama? Maak muziek op de computer, speel op reusachtige muziekinstrumenten of neem een eigen cd op. In het Haus der Musik in Wenen draait alles om geluid.
Lees hier meer over het Haus der Musik
kinderprogramm hofburg kinderprogramm hofburg

Paradijs voor prinsjes en prinsesjes

Ook de Hofburg in Wenen is een waar paradijs voor prinsjes en prinsesjes. Het museum biedt een spannende blik in het alledaagse leven van keizers en keizerinnen…
Lees hier meer over het kinderprogramma in de Hofburg
Wasseruhr im Zoom Kindermuseum © Zoom Kindermuseum Wasseruhr im Zoom Kindermuseum © Zoom Kindermuseum

”Zoom” in op de grote wereld

Knutselen in het atelier, duiken in de onderwaterwereld of een eigen tekenfilm produceren. In het ZOOM Kindermuseum in Wenen kan het allemaal. Zelfs nog veel meer. Hier mag naar hartelust gespeeld worden.
Meer weten over het Zoom kindermuseum?
burgmuseum ehrenberg burgmuseum ehrenberg

Op pad met ridder Rüdiger

Paardenknecht Heinrich wordt verliefd op jonkvrouw Maria zu Ehrenberg. Maar.. zal zij zijn liefde beantwoorden? Krijgt dit liefdesverhaal wel of niet een gelukkig einde? In de burchtruïne Ehrenberg vind je het antwoord.
Lees hier meer over het Burchtenmuseum Ehrenberg
begeisterte Kinder beim Geigenspiel begeisterte Kinder beim Geigenspiel

Kindvriendelijke musea in Vorarlberg

Wie denkt dat kinderen en de jeugd zich weinig interesseren voor theater, boeken en muziek, zit er helemaal naast. Een veelvoud aan kinderfestivals en workshops zorgt met veel overgave en creativiteit voor plezier en onvergetelijke momenten bij kleine en grotere kinderen.
Lees meer
Ehrenberger Ritterspiele - Die Zeitreise © Burg Ehrenberg / Roland Bader Ehrenberger Ritterspiele - Die Zeitreise © Burg Ehrenberg / Roland Bader

Burcht- & slotrondleidingen voor kinderen

Oostenrijk is het land van de burchten en sloten - en vakantie voor kinderen kan in Oostenrijk heel spannend zijn. Bij de veelvoudige rondleidingen en festivals duik je in de lang vervlogen tijd en word je zelf een ridder of jonkvrouw.
Lees meer
Swarovski Kristallwelten Swarovski Kristallwelten

Kinderfestivals

Muziek maken, balletten, toneelspelen en coole boeken lezen – in heel Oostenrijk worden ook veel festivals speciaal voor kinderen georganiseerd.
Leuke festivals speciaal voor kids

Geen zoekresultaten gevonden!

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.