Please choose Language or Country
or

De nieuwe kleren van de keizer

Hoe dek je een keizerlijke tafel en hoe spreek je de de keizerlijke vaktaal? In paleis Schönbrunn worden kinderen omgetoverd tot echte keizers en keizerinnen!

Niet aankomen! Verboden te fotograferen! Als het om rondleidingen in een museum gaat, wordt er vaak veel verboden. Hier echter niet: dankzij Poldi, de kleine geest in het slot Schönbrunn kunnen de jonge bezoekers in de huid van de keizerskinderen kruipen: prachtige kostuums aantrekken, gekke schoenen uitproberen, uit zilveren bekers drinken en tijdens de rondleiding door het slot meer over het leven van de keizer ervaren.

Maar er valt nog veel meer te beleven! In de nieuwe Labyrinthikon-speeltuin kunnen de kinderen goed ravotten. In het kindermuseum is er een bouwkast, waarmee je het slot kunt nabouwen, de lievelingsgerechten van de Habsburgers kunt ruiken, keizerlijke vaktaal leert spreken en een keizerlijke tafel leert dekken. Verkleed als prins of prinses kunnen vervolgens nagebouwde speeltoestellen uitgeprobeerd worden.

Meer informatie:

Schloß Schönbrunn
1130 Wenen

Internet: www.kaiserkinder.at

De nieuwe kleren van de keizer

Infoboxen: De nieuwe kleren van de keizer

KinderfestivalsIn Oostenrijk worden ook veel festivals speciaal voor kinderen georganiseerd.

Meer weten

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.