Please choose Language or Country
or

Dirigeer je eigen orkest

Word dirigent en dirigeer je eigen orkest! Wat hoorde je nou precies als baby in de buik van je mama? Maak muziek op de computer, speel op reusachtige muziekinstrumenten of neem een eigen cd op. In het Haus der Musik in Wenen draait alles om geluid.
Componeer je eigen wals met het interactieve dobbelspel. Dobbel 8 keer en uit 8 toevallige melodieën ontstaat er een door jou gecomponeerde Weense wals. Dirigeer de Wiener Philharmoniker! Met de „Virtuele Dirigent“ gehoorzamen de muzikanten en doen ze alles wat je dirigeerstokje zegt. Verder leer je welke grote muzikale meesters (Mozart, Strauss, Haydn, Beethoven, Mahler en Schubert) van betekenis zijn geweest voor de muziekstad Wenen. 

Het „Haus der Musik“ is een modern, interactief museum in het centrum van Wenen. Je gaat op reis door reële en virtuele belevingsruimten en ervaart de fascinerende wereld van muziek. Infotainment, edutainment en entertainment vormen hier de rode draad. Ieder weekend worden er speciaal voor kinderen diverse rondleidingen georganiseerd. 

Meer informatie:
Haus der Musik
Seilerstätte 30
1010 Wenen
Internet: www.hdm.at  

Dirigeer je eigen orkest

Infoboxen: Dirigeer je eigen orkest

KinderfestivalsIn Oostenrijk worden ook veel festivals speciaal voor kinderen georganiseerd.

Meer weten

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.