Please choose Language or Country
or
Kunsthaus Bregenz © Kunsthaus Bregenz

Kindvriendelijke musea in Vorarlberg

Wie denkt dat kinderen en de jeugd zich weinig interesseren voor theater, boeken en muziek, zit er helemaal naast. Een veelvoud aan kinderfestivals en workshops zorgt met veel overgave en creativiteit voor plezier en onvergetelijke momenten bij kleine en grotere kinderen.

Kunsthaus Bregenz
Het Kunsthaus Bregenz, een glazen kubus, hoort bij de grootste huizen voor hedendaagse kunst. Familierondleidingen (meestal op zondagnamiddag) en kunstworkshops voor kinderen worden regelmatig aangeboden. Openingsuren: Dinsdag tot zondag 10 tot 18u, donderdag 10 tot 21u.
www.kunsthaus-bregenz.at

Klostertal Museum met kindercinema
Elke woensdag van 16 tot 19 u (27 juni tot eind september 2013) nodigt het programma "In de voetsporen van de bergbeklimmer" kinderen uit om onder begeleiding de voetsporen van de begrbeklimmer in het Lechquellengebirge  en spannende verhalen rond de Spullersee en Formarinsee te ondekken. Met kindercinema.

Inatura - Erlebnis Naturschau
De interactieve natuurbelevenisschouwburg Inatura in Dornbirn is het meest bezochte museum van de streek. De permanente tentoonstelling wijdt zich op veel stations aan het begrijpen en uitproberen van de leefomgeving van dieren en planten uit de streek.  Bovendien heeft de Inatura een „Science Center" met 40 stations. Familierondleidingen vinden op zondag plaats van 11 tot 14u. Afhankelijk van het aantal personen zijn er voor gezinnen speciale tarieven. Openingsuren: dagelijks van 10 tot 18u.

Erlebniszentrum Bergbauforschung im Montafon
Bergbouw heeft de cultuurgeschiedenis van Montafon mee gevormd. Nu geeft het nieuwe bergbouwontdekkingsleerpad op  de Kristberg indrukken van het actuele speurderswerk en maakt zijn methodes beleef- en begrijpbaar. Het leerpad is uitgerust met 12 deels interactieve stations. Op het einde van het ontdekkinsleerpad is er een bergbouw-belevenisspeelplein. Verschillende speelelementen laten de kinderen met alle zintuigen duiken in de werkwereld van de knapen.

CINELLO | Interactieve concerten voor kinderen van 1 tot 3 jaar.
Bij een reeks interactieve concerten ontmoeten de jonge fee en het lieveheersbeestje Cinello veelzijdige muzikanten, die ervaring hebben met kinder- en jeugdprojecten. Cinello laat jou en je kind een duik nemen in de zalige en sensuele omgeveng, waarin kinderen - bewust of onbewust - verbonden worden met het muzikale gebeuren.

Ma 22/04/2013 | 14.30u. en 16.00u. | Zither-Gezwitscher met Christoph Dienz, fagot en citer
Ma 10/06/2013 | 14.30u. en 16.00u. | Quetschen-Gequatsche met Ingrid Eder, accordeon en bandoneon
www.bludenz-kultur.at

Meer info:
www.vorarlberg.travel/familie
Meer ideetjes voor een vakantie met de kinderen in Oostenrijk:
http://www.austria.info/be/activiteiten/stad-cultuur/cultuur-voor-kinderen

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.