Please choose Language or Country
or

Op pad met ridder Rüdiger

Paardenknecht Heinrich wordt verliefd op jonkvrouw Maria zu Ehrenberg. Maar.. zal zij zijn liefde beantwoorden? Krijgt dit liefdesverhaal wel of niet een gelukkig einde? In de burchtruïne Ehrenberg vind je het antwoord.
Historische feiten worden in het museum „In het spoor van de ridder”, op de burchtruïne Ehrenberg in Reutte in Tirol, op een leuke en begrijpelijke manier uitgelegd. Ridder Rüdiger, het lieve spook en de dappere held van Ehrenberg neemt je mee op avontuur.

In de omgeving rondom de burcht worden sinds kort ook speurtochten georganiseerd, waarbij van alles te leren valt over het leven in de Middeleeuwen. De nieuwste speurtocht heet 'Op zoek naar het magische zwaard van Ehrenberg'.

Wie meer in de bouw van de vesting zelf geïnteresseerd is, kan op zoek naar de geheime Schlosskopf-schat. Wanneer alle raadsels zijn opgelost en de schatkaart klaar is, krijgen de kinderen een laatste aanwijzing die hen naar hun eigen schat (prijs) brengt.

Meer informatie:

Verein Europäisches Burgenmuseum Ehrenberg
Klause 1
6600 Reutte / Tirol
Internet: www.ehrenberg.at

Op pad met ridder Rüdiger

Infoboxen: Op pad met ridder Rüdiger

KinderfestivalsIn Oostenrijk worden ook veel festivals speciaal voor kinderen georganiseerd.

Meer weten

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.