Please choose Language or Country
or

De kunstschatten van Oostenrijk

Oostenrijk kent een lange geschiedenis. Sporen hiervan vind je onder andere terug in het rijke culturele erfgoed. Ontdek hier de culturele bezienswaardigheden van Oostenrijk.

De kunstschatten van Oostenrijk

schloss schoenbrunn © Flickr schloss schoenbrunn © Flickr

Schloss Schönbrunn

Schloss Schönbrunn behoort tot een van de mooiste baroksloten van Europa. Het voormalige jachtslot met uitgestrekt park werd in de 18e eeuw verder uitgebouwd en diende als residentie van de keizerlijke familie.
Schloss Schönbrunn
belvedere wien © BMLFUW/Ingrid Gregor belvedere wien © BMLFUW/Ingrid Gregor

Belvedere

Dit prachtige barokslot, in de 18e eeuw ontworpen door architect Johann Lukas von Hildebrandt, diende als zomerresidentie van prins Eugenius van Savoye. Vandaag de dag vind je er een van Oostenrijks bekendste kunstcollecties.
Het Belvedere in Wenen

Slot Hof

Het oudste Marchfeldslot, Slot Hof, ligt op slechts een uur rijden van Wenen. De barokke siertuin behoort tot een van de mooiste baroktuinen in Europa.
Schloss Hof
stift melk stift melk

Stift Melk

Midden in de Wachau bevindt zich de wereldberoemde abdij van Melk - een van Oostenrijks imposantste en bekendste barokke bouwwerken, rijk aan vele historische kunstschatten.
De abdij van Melk
Garden at the Herberstein Castle in Styria © Gartenschloss Herberstein / Bernhard Berger Garden at the Herberstein Castle in Styria © Gartenschloss Herberstein / Bernhard Berger

Schloss Herberstein

Schloss Herberstein, in het idyllische westen van de Steiermark, wordt gekenmerkt door drie verschillende bouwstijlen – gotiek, renaissance en barok.
Slot Herberstein
Schloss Esterházyplatz Schloss Esterházyplatz

Slot Esterházy

Twee namen zijn onlosmakelijk met de stad Eisenstadt verbonden: Schloss Esterházy en Joseph Haydn. De beroemde componist werkte hier namelijk meer dan 40 jaar lang als kapelmeester aan het hof van de Esterházy’s.
Slot Esterházy
Festung Hohensalzburg © Salzburg Tourismus Festung Hohensalzburg © Salzburg Tourismus

Vesting Hohensalzburg

De 900 jaar oude vesting Hohensalzburg is de grootste volledig intact gebleven burcht in Europa en hét symbool van de Mozart-stad.
Vesting Hohensalzburg
Festung Kufstein © Festung Kufstein Festung Kufstein © Festung Kufstein

Kufsteiner Vesting

De burcht van Kufstein werd meer dan 800 jaar geleden al in de geschriften vermeld. Door de belangrijke strategische ligging groeide de vesting uit tot een van de machtigste verdedigingsbolwerken van Tirol.
Vesting Kufstein
Propstei St.Gerold, Voralberg © Grosses Walsertal Tourismus Propstei St.Gerold, Voralberg © Grosses Walsertal Tourismus

Propstei St. Gerold

In het Biosphärenpark Großes Walsertal vind je de proosdij St. Gerold. Een klein en verborgen paradijsje – in 2009 ontving de regio dan ook de ‘European Destinations of Excellence‘ Award van de EU.
Propstei St. Gerold
Brucknerorgel im Stift St. Florian © Österreich Werbung / Hans Wiesenhofer Brucknerorgel im Stift St. Florian © Österreich Werbung / Hans Wiesenhofer

Stift St. Florian

Het Augustijnenklooster St. Florian bij Linz geldt als een van Oostenrijks belangrijkste barokke bouwwerken. Onder de huidige basiliek werden muurresten uit de 4e eeuw ontdekt, de tijd waarin Florianus van Lorch leefde. Zijn graf was lange tijd een bekend bedevaartsoord.
Stift St. Florian
Benediktinerstift St. Paul © Benediktinerstift St. Paul Benediktinerstift St. Paul © Benediktinerstift St. Paul

Benedictijnenklooster St. Paul

Het klooster werd gesticht in 1091 en heeft sterk bijgedragen aan de ontwikkeling van cultuur en wetenschap in de regio. De kunstverzameling behoort tot een van de mooiste en meest omvattende kloosterverzamelingen van Europa.
Benediktinerstift St. Paul
Prunkraum im Schloss Eggenberg bei Graz © UMJ / Peter Gradischnigg (-) Prunkraum im Schloss Eggenberg bei Graz © UMJ / Peter Gradischnigg (-)

Schloss Eggenberg

De familie Eggenberg oefende eeuwenlang invloed uit op de politieke, economische en artistieke ontwikkeling van Steiermark en bouwde met een prachtig kasteel een waar monument.
Steiermark: Schloss Eggenberg bij Graz
Kunst- und Wunderkammer im DomQuartier © DomQuartier Kunst- und Wunderkammer im DomQuartier © DomQuartier

DomQuartier Salzburg

In het spoor van de Salzburgse aartsbisschoppen wandelen bezoekers door het "DomQuartier Salzburg". Het gebouwencomplex bestaat uit de woonplaats, de kathedraal en het Benedictijnerklooster van St. Peter.
Salzburg: DomQuartier
Basilika Mariazell © Steiermark Tourismus / Hödl Basilika Mariazell © Steiermark Tourismus / Hödl

Basiliek van Mariazell

De Steierse gemeente Mariazell behoort tot een van de belangrijkste bedevaartsoorden in Europa. De imposante basiliek is een perfecte combinatie van gotiek en barok. Elk jaar hebben meer dan één miljoen pelgrims van over de hele wereld deze basiliek als einddoel.
Steiermark: Basiliek van Mariazell
Burg Hochosterwitz © Österreich Werbung / Gerhard Trumler Burg Hochosterwitz © Österreich Werbung / Gerhard Trumler

Burg Hochosterwitz

Burg Hochosterwitz ligt op een 150 meter hoge kalksteenrots in het dorpje St. Georgen am Längsee. Op een kronkelend pad wandelt u door 14 kasteelpoorten naar de hoofdburcht. Hier kunt u zich verdiepen in de geschiedenis van dit fascinerend vestingswerk.
Karinthië: Burg Hochosterwitz
Rudolf's Crown at the Imperial Treasury in Vienna © Österreich Werbung / Lois Lammerhuber Rudolf's Crown at the Imperial Treasury in Vienna © Österreich Werbung / Lois Lammerhuber

Hofburg en schatkamer

Kostbare religieuze en wereldlijke schatten zoals keizerskronen uit het Heilige Roomse Rijk, alsook curiositeiten van de Habsburgers zijn in de schatkamer te bewonderen. Een kijkje nemen in het hoofse leven kan in het Sisi-museum en de keizerlijke appartementen.
Hofburg - schatkamer en keizerlijke appartementen

Stift Klosterneuburg

Met zijn prachtige architectuur van Romantiek tot Barok en het wereldberoemde altaar van Verdun, behoort Stift Klosterneuburg tot het belangrijkste erfgoed van Oostenrijk. De kostbare verzameling van het kloostermuseum en de schatkamer verenigen kunstwerken van de Middeleeuwen tot in de tegenwoordige tijd.
Neder-Oostenrijk: Stift Klosterneuburg

Geen zoekresultaten gevonden!

Video

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Folders & Brochures

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.