Please choose Language or Country
or

Burg Hochosterwitz

Burg Hochosterwitz ligt op een 150 meter hoge kalksteenrots in het dorpje St. Georgen am Längsee. Op een kronkelend pad wandelt u door 14 kasteelpoorten naar de hoofdburcht. Hier kunt u zich verdiepen in de geschiedenis van dit fascinerend vestingswerk.
In een schenkingsakte van koning Lodewijk de Duitser uit het jaar 860 staat vermeld dat Burg Hochosterwitz tot het midden van de 12de eeuw tot het aartsbisdom Salzburg behoorde. In het jaar 1571 kwam de burcht in handen van Georg Khevenhüller. Hij liet de burcht uitbreiden tot een impossante en oninneembare vesting, zoals deze  vandaag nog te zien is.

Uniek aan Hochosterwitz zijn de vestingswerken met 14 poorten langs de in meerdere bochten aangelegde kasteelwegen die diepe kloven overwinnen.  Een tweede weg, de zogenaamde "Narrensteig", voert over de steile, rotsachtige westhelling van de burcht.

In de omgeving bevindt zich zowel een middeleeuwse als een hedendaagse vesting. Een oorkonde uit het jaar 1388 toont hoe het oorspronkelijke ontwerp van de burcht eruit zag, bestaande uit een vierhoekige toren of bergfried met aangrenzende woonkamers, een kleine burchtkapel en versterkte muren met kantelen en schietgaten.

Het hoofdgebouw is de Hochburg, waarvan het oudste gedeelte dateert uit het jaar 1540. Latere toevoegingen omvatten de zuilengang, de binnenplaats met waterputten en de met fresco's en muurschilderingen versierde burchtkapel. In de Hochburg kan men een wapen- en fotoverzameling uit de renaissancetijd bezichtigen.

Burg Hochosterwitz

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.