Please choose Language or Country
or

DomQuartier Salzburg

In het spoor van de Salzburgse aartsbisschoppen wandelen bezoekers door het "DomQuartier Salzburg". Het gebouwencomplex bestaat uit de woonplaats, de kathedraal en het Benedictijnerklooster van St. Peter.
Representatief, weelderig en luxueus: als wereldleiders en geestelijke leiders hebben de aartsbisschoppen van Salzburg het uiterlijk van de stad vormgegeven door prachtige woningen, kerken en tuinen te laten bouwen. Een van de belangrijkste architecten van het barokke Salzburg is prinsaartsbisschop Guidobald Graf von Thun, die tussen 1654-1668 de Dombögen, de Residenz en de Domplatz liet bouwen, alsook een kunstgallerij in de Erzabtei St. Peter.

Tijdens een tour in het DomQuartier krijgt u nieuwe en indrukwekkende uitzichten over de stad te zien. Op 15.000 vierkante meter onthullen zich 2.000 overweldigende tentoonstellingsstukken uit 1.300 turbulente jaren.

De wandeling gaat door het de voormalige represenatie- en residentiële gebouwen van de prinsaartsbisschoppen en de Residenzgallerij op de noordelijke Dombogen van de kathedraal. Vanwege de unieke tentoonstellingen in het noordelijke Domoratorium en het Dommuseum met zijn talrijke schatten, gaat het verder door de Kunst- und Wunderkammer en de Lange Galerie in het in Wallistrakt gevestigde Museum St. Peter. Na een laatste blik op het koor van de Franciscanerkirche eindigt de tocht in de Carabinieri-Saal van de Residenz.

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.