Please choose Language or Country
or

Hofburg en schatkamer

Kostbare religieuze en wereldlijke schatten zoals keizerskronen uit het Heilige Roomse Rijk, alsook curiositeiten van de Habsburgers zijn in de schatkamer te bewonderen. Een kijkje nemen in het hoofse leven kan in het Sisi-museum en de keizerlijke appartementen.
De Hofburg, de voormalige keizerlijke residentie van de Habsburgers en tot 1918 het politieke centrum van de monarchie, huistvest tot op vandaag unieke kunstschatten.

In de keizerlijke schatkamer bevindt zich de belangrijkste kroonschat uit de middeleeuwen: insignes en juwelen uit het Heilige Roomse Rijk met de keizerlijke kroon en de Heilige Lans. Andere hoogtepunten zijn de keizerlijke kroon van Rudolf II, kostbaarheden van de Orde van het Gulden Vlies, een van de grootste smaragden ter wereld, ...

In de Zilveren Kamer maakt men kennis met de extravagante eetcultuur van de Habsburgers.

De keizerlijke appartementen bestaan uit 19 werk-, woon- en ontvangstruimtes van keizer Frans Jozef en zijn vrouw Sisi. Ze zijn historisch en authentiek ingericht en vormen een schril contrast met de weelderige pracht en praal van de zomerresidentie Schönbrunn.

Het Sisi Museum laat bezoekers een kijkje nemen in het privéleven van de beroemde keizerin. Naast haar toilet- en turnkamer kan men hier ook de reconstructie van haar jurk, ochtendjas en opvallende dodenmasker bewonderen.

Keizerlijke schatkamer
Hofburg Wenen

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.