Please choose Language or Country
or
festung kufstein © Festung Kufstein.at

Kufsteiner Vesting

De burcht van Kufstein werd meer dan 800 jaar geleden al in de geschriften vermeld. Door de belangrijke strategische ligging groeide de vesting uit tot een van de machtigste verdedigingsbolwerken van Tirol.
Tijdens een rondleiding kunnen bezoekers onder andere de circa 60 meter diepe bron, het onderaardse pad in de grotten , een kruidtuin, militaire ruimtes en het rondeel met houten weergang ontdekken. Speciale tentoonstellingen, onder andere over de geschiedenis van Tirol, geven je een goed beeld van het leven hier vanaf de Middeleeuwen tot in de 20e eeuw.

Het 'Heldenorgel’  is met zijn 65 registers en 4949 pijpen het grootste vrijstaande orgel ter wereld. Afhankelijk van de windrichting kun je de muziek zelfs tot in Beieren horen. Het ingebouwde klokkenspel met 18 klokken vormt een extra bijzonderheid. Elke middag om 12 uur wordt hier een 15 minuten durend concert gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

 In de Kaiserturm (de keizerstoren) bevindt zich een voormalige staatsgevangenis, waarin niet alleen criminelen (zoals de Hongaarse rover Rozsa Sandor), maar ook politieke tegenstanders van de monarchie werden opgesloten. De gevangenis is vandaag de dag een museum.  In de arena worden vaak concerten gehouden. Je kan er zowel van klassieke als contemporaine muziekstukken genieten. Ook kun je er terecht voor dansmatinees en heuse ridderfeesten. Dankzij het uitschuifbare dak kunnen de geplande activiteiten ook bij slecht weer gewoon doorgaan. 

Kufsteiner Vesting

Videos: Kufsteiner Vesting

Kufsteiner Vesting

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.