Please choose Language or Country
or
Propstei St.Gerold, Voralberg © Grosses Walsertal Tourismus

Propstei St. Gerold

In het Biosphärenpark Großes Walsertal vind je de proosdij St. Gerold. Een klein en verborgen paradijsje – in 2009 ontving de regio dan ook de ‘European Destinations of Excellence‘ Award van de EU.
Het motto van het UNESCO Biosphärenpark luidt: de natuur benutten, zonder haar schade aan te richten. Hier wordt naar een duurzame en evenwichtige ontwikkeling gestreefd, waarin een evenwichtige verhouding tussen de bescherming van de natuur en de behoeften van de mens centraal staat.  

De proosdij is hierbij een ontmoetingsplek waar contact met mens, dier en natuur centraal staat. De proosdij is ondertussen wereldberoemd omwille van de hoogstaande culturele evenementen die hier georganiseerd worden. .

Al sinds de stichting van het klooster, zo’n 1000 jaar geleden, door de Heilige Gerold, geldt deze plaats als inspiratiebron voor hen die op zoek zijn naar de zin van het leven. Vandaag de dag inspireert de proosdij met een aanbod dat varieert van Oosterse meditatie, zoals het Zen-Boeddhisme, tot jazz- en ritmecursussen. Of je nu het klooster bezoekt, de omgeving verkent of aan een van de cursussen deelneemt: een inspirerende ervaring is het zeker en vast.

Propstei St. Gerold

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.