Please choose Language or Country
or
Planetensaal, Schloss Eggenberg, Graz © Universalmuseum Joanneum/ Peter Gradischnigg

Schloss Eggenberg

De familie Eggenberg oefende eeuwenlang invloed uit op de politieke, economische en artistieke ontwikkeling van Steiermark en bouwde met een prachtig kasteel een waar monument.

Schloss Eggenberg

  • schloss eggenberg graz © Graz Tourismus schloss eggenberg graz © Graz Tourismus
  • Luftaufnahme vom Schloss Eggenberg © Schloss Eggenberg zepp®cam.at Luftaufnahme vom Schloss Eggenberg © Schloss Eggenberg zepp®cam.at
Schloss Eggenberg werd in de 17de eeuw door de Noord-Italiaanse Pietro de Pomis als residentie van de keizerlijke gouverneur Hans Ulrich von Eggenberg gebouwd. Het kasteel was bedoeld als een verfijnde rechtvaardiging voor de heerschappij van een familie. Schloss Eggenberg is een symbolische weerspiegeling van het universum, waarin de geleerde bouwheer zijn opvattingen van een ideale wereld in een tijdperk van chaos en ontbinding tot leven bracht.

Schloss Eggenberg werd door UNESCO aan de Werelderfgoedlijst toegevoegd onder "Graz - historisch centrum en Schloss Eggenberg". Je kan er 24 pronkkamers uit de 17e eeuw bewonderen met als hoogtepunt de grote planetenzaal en met zijn meer dan 500 plafondschilderingen die symbool staan voor het universum.De verschillende bouwfasen van barok en rococo vormen vandaag een onafschijdelijk geheel.

Tegenwoordig zijn in Schloss Eggenberg een aantal musea ondergebracht. De Alte Galerie huistvest Europese kunst uit verschillende tijdperken en het Archeologische Museum bevat een indrukwekkende collectie vondsten. Daarnaast zijn hier ook nog het Münzkabinett en het prachtige kasteelpark gevestigd.

Schloss Eggenber

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.