Please choose Language or Country
or
Schloss, Herberstein, Florentinerhof © Gartenschloss Herberstein

Schloss Herberstein

Schloss Herberstein, in het idyllische westen van de Steiermark, wordt gekenmerkt door drie verschillende bouwstijlen – gotiek, renaissance en barok.
Een rondgang door het slot neemt je mee langs de drie verschillende kunstperiodes, terwijl de permanente tentoonstelling ‘Leven in het slot’, over Graaf van Herberstein himself, een goed beeld geeft van het wel en wee van de 19e eeuwse adel.

Twee musea maken het aanbod helemaal af: in het Kunsthaus worden tijdelijke tentoonstellingen van internationale kunstenaars georganiseerd en in het Gironcoli-Museum kan je dan weer terecht voor de grootste collectie beeldhouwwerken van Bruno Girancoli, een van Oostenrijks bekendste hedendaagse kunstenaars.

Een bezoekje aan de prachtige tuinen van het slot mag je zeker niet overslaan. Zo vind je er de groene tuin van de harmonie, de witte tuin van de volmaaktheid, de blauwe tuin van de bestendigheid en de gele tuin van de hoop. Tussendoor kun je al wandelend de voormiddag-, middag-, namiddag- en avondtuin bewonderen.


Mede dankzij de bijbehorende dierentuin, die al in de 17e eeuw haar poorten opende, werd het slot een ware publiekstrekker. Vroeger trof je hier enkel damherten aan, tegenwoordig vind je er dieren afkomstig uit de hele wereld; van koninklijke leeuwen tot speelse kangoeroes.

Schloss Herberstein

Videos: Schloss Herberstein

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.