Please choose Language or Country
or
Gloriette bei Nacht in Schönbrunn © Wien Tourismus

Schloss Schönbrunn

Schloss Schönbrunn behoort tot een van de mooiste baroksloten van Europa. Het voormalige jachtslot met uitgestrekt park werd in de 18e eeuw verder uitgebouwd en diende als residentie van de keizerlijke familie.

In het slot zijn verschillende korte en langere rondleidingen mogelijk. Loop door de officiële staatsvertrekken, waar ooit belangrijke staatshoofden werden ontvangen of neem een kijkje in de privé-vertrekken van de keizer. Zo kun je hier niet alleen de 19e eeuwse vertrekken van keizer Franz Joseph en zijn echtgenote Elisabeth ('Sisi'), maar ook de prachtige vertrekken van keizerin Maria Theresia uit de 18e eeuw, volledig opgetrokken in rococostijl.

Middelpunt van het slot is de 'große Galerie', een prachtige rococozaal. Hier vonden vroeger vele bals, officiële ontvangsten en andere plechtigheden aan het hof plaats. Elke ruimte in het slot vertelt zijn eigen verhaal en neemt je mee terug in de tijd. In het midden van de 19e eeuw kregen het slot en alle bijgebouwen de kenmerkende gele kleur, het 'Schönbrunner geel'; een kleur die later uitgroeide tot handelsmerk van de Doppelmonarchie.

In 1996 werden het slot, het bijbehorende park en de bijbehorende dierentuin (de oudste nog bestaande dierentuin ter wereld) uitgeroepen tot UNESCO Wereldcultuurerfgoed.

Schloss Schönbrunn
Tiergarten Schönbrunn

Schloss Schönbrunn

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.