Please choose Language or Country
or
Schloss, Hof © Marchfeldschloesser Betriebs GsmbH

Slot Hof

Het oudste Marchfeldslot, Slot Hof, ligt op slechts een uur rijden van Wenen. De barokke siertuin behoort tot een van de mooiste baroktuinen in Europa.

In Marchfeld, een vruchtbare vlakte ten oosten van Wenen, nemen prachtige baroksloten je mee terug in de tijd. Slot Hof is het oudste Marchfeldslot en diende als jachtslot van prins Eugenius van Savoye. Ten tijde van de Habsburgers, diende het slot als buitenverblijf van keizerin Maria Theresia. 

Van 2002 tot 2005 werd het slot grondig gerestaureerd - een van Oostenrijks meest ambitieuze cultuurprojecten ooit. Met behulp van oude tekeningen, inventarislijsten en schilderijen werden het slot en de bijbehorende 'Meierei' in hun oude glorie hersteld. Waar mogelijk werd gebruik gemaakt van oude handwerktechnieken en in die tijd gebruikte materialen. De ruimtes in het slot zelf werden ingericht met het originele meubilair van de voormalige bewoners. 

Dankzij verschillende tentoonstellingen kunnen bezoekers kennis maken met het alledaagse leven van de voormalige vorsten, koningen en keizers. Ook de volledig vergane tuin werd op basis van historische schilderijen weer tot leven gebracht. Meer dan 200 jaar oude planten- en bloemensoorten verrassen met onbekende vormen, kleuren en geuren. In dit schitterende park, met vele terrassen, fonteinen en doolhoven kun je gerust een halve dag doorbrengen! 

In de 'Meierei', de zelfvoorzienende boerderij van het hof, krijg je een goed beeld van de ambachten van toen. Zelfs de lievelingsdieren van de barokke samenleving, namelijk witte ezels en brilschapen, zijn hier te bewonderen. Onder het genot van een marmeladetaartje en een huisgestookte schnaps is het hier extra gezellig! Voor wie liever de gezonde toer op gaat: er wordt hier ook biologisch geteeld groente en fruit aangeboden. Gekostumeerde zomerfeesten en seizoensmarkten maken de barokke belevenis helemaal af. 

Schloss Hof

Videos: Slot Hof

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.