Please choose Language or Country
or

Stift St. Florian

Het Augustijnenklooster St. Florian bij Linz geldt als een van Oostenrijks belangrijkste barokke bouwwerken. Onder de huidige basiliek werden muurresten uit de 4e eeuw ontdekt, de tijd waarin Florianus van Lorch leefde. Zijn graf was lange tijd een bekend bedevaartsoord.
St Florian, of Florianus van Lorch is overigens de patroon van Linz, maar ook van Polen, schoorsteenvegers en brandbestrijders.

Vele ruimtes van het klooster kunnen zonder gids bezocht worden: de mooie basiliek, de prelatengang met trappenhuis, het binnenhof en de tuin.

Andere bezienswaardigheden zijn de marmeren zaal, de keizerskamer, de galerie en de bibliotheek. Deze laatste telt zo'n 150.000 boeken, waarvan tweederde meer dan 100 jaar oud is. De kloosterbibliotheek beheert dan ook een van de oudste boekencollecties van Oostenrijk. Hoogtepunt van de collectie is de 'Reuzenbijbel' van St. Florian, die vermoedelijk uit het jaar 1150 stamt. Dankzij de afmetingen (65 bij 46 cm) behoort dit werk tot een van de grootste bewaard gebleven manuscripten in Oostenrijk.

Elke ruimte in het klooster heeft een eigen sfeer en karakter en biedt de bezoekers een goed overzicht van het leven in het klooster. Ook de tradities worden mooi in beeld gebracht. In de stiftsgalerie kun je het Laat-Middeleeuwse Sebastiaanaltaar van Albrecht Altdorfer bewonderen.

Het Brucknerorgel met 7.386 pijpen in de basiliek is overigens het grootste kerkorgel van Oostenrijk. Naast Anton Bruckner bespeelde ook Franz Schubert ooit dit instrument. Als eerbetoon aan Bruckner, die zichzelf in dit klooster ontwikkelde tot echte componist, worden hier in augustus jaarlijks de 'Brucknertage' georganiseerd.

Stift St. Florian

Stift St. Florian

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Folders & Brochures

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.