Please choose Language or Country
or

Jugendstilarchitectuur in Oostenrijk

De overgang van de 19de naar de 20ste eeuw werd gekenmerkt door een radicale verandering in de de interpretatie van kunst. Deze ommekeer vertaalde zich in de architectuur. Zo ontstond de "Weense Jugendstil" of de "Secessionsstil". In Oostenrijk kan een ontdekkingsreis worden gemaakt langs het architecturaal erfgoed van deze plaatselijke variant van de Jugendstil.

Jugendstilarchitectuur in Oostenrijk

Karinthië: Wörthersee architectuur

Tijdens een wandeling langs de Wörthersee in Karinthië kan de door de Jugendstil beïnvloedde "Wörthersee architectuur" bewonderd worden. Ook tijdens een bezoek aan de kastelen, de villa's of de oude badhuizen spreekt de architectuur tot de verbeelding.
Meer info

Jugendstilarchitectuur in Wenen

Wenen herinnert haar bezoekers overal aan het kunsthistorisch keerpunt van de 19de naar de 20ste eeuw. In de Oostenrijkse hoofdstad vertaalde deze ommekeer zich in de vorm van de "Weense Jugendstil" of "Secessionsstijl". Deze architectuur is te zien in beroemde gebouwen zoals de Wiener Secession, de Postsparkasse, ...
Meer info
Jugenstilhaus in Brunn am Gebirge, Niederösterreich © Ailura / via Wikimedia Commons Jugenstilhaus in Brunn am Gebirge, Niederösterreich © Ailura / via Wikimedia Commons

Jugendstilhuizen in Niederösterreich

In de gemeente Brunn am Gebirge, gelegen in het district Mödling, zijn indrukwekkende architecturale gebouwen te bewonderen. De Jugendstilrijhuizen in de Franz-Keim-Gasse genieten een zeldzame waarde in het Oostenrijkse architectecturale patrimonium.
Meer info
Landesgericht Feldkirch, Jugendstil-Architektur © Stadtmarketing & Tourismus Feldkirch GmbH Landesgericht Feldkirch, Jugendstil-Architektur © Stadtmarketing & Tourismus Feldkirch GmbH

Jugendstilgebouwen in Vorarlberg

In Vorarlberg werd de bouwkunst aan het begin van de 20ste eeuw geïnspireerd door de Zuid-Duitse architectuur. De toonaangevende architecten uit deze periode waren Mallaun, Dittrich en Kornberger. Deze 3 architecten gaven de steden in Vorarlberg vorm.
Meer info

Jugendstilvilla's aan de Attersee

Aan de Attersee, waar Gustav Klimt zijn zomermaanden doorbracht. zijn heel wat plaatsen terug te vinden waar deze grootmeester leefde en werkte. Ze maken de impact van het nieuwe kunstbegrip in heel Oostenrijk duidelijk.
Meer info
Jugendstilfassade des Hotela Wiesler, Graz © Hotel Wiesler Jugendstilfassade des Hotela Wiesler, Graz © Hotel Wiesler

Steiermark: Jugendstilflair in Hotel Wiesler

Wie vanop de Schlossberg naar het historisch centrum van Graz kijkt, ziet meteen Hotel Wiesler. Het hotel ligt langs de oevers van de Mur en werd aan het begin van de 20ste eeuw geopend. Tot 2010 was Hotel Wiesler het enige vijfsterrenhotel in Graz.
Meer info
Vienna Secession © Österreich Werbung /  Popp-Hackner Vienna Secession © Österreich Werbung / Popp-Hackner

Gustav Klimt en de jugendstil

De jugendstil is één van de grote internationale fenomenen in de kunst- en cultuurgeschiedenis, die zich aan het begin van het moderne tijdperk wijdt aan het vernieuwen van de verstarde kunst.
Meer info

Geen zoekresultaten gevonden!

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.