Please choose Language or Country
or

Steiermark: Jugendstilflair in Hotel Wiesler

Wie vanop de Schlossberg naar het historische centrum van Graz kijkt, ziet meteen Hotel Wiesler. Het hotel ligt langs de oevers van de Mur en werd aan het begin van de 20ste eeuw geopend. Tot 2010 was Hotel Wiesler het enige vijfsterrenhotel in Graz.
Hotel Wiesler is gebouwd in de Wiener Secessionstijl, maar achter de voorgevel verschuilt zich een harmonieuze verhouding tussen traditie en moderniteit.

Reeds in 1637 bevond zich aan de Grieskai het hotel "Zum Roten Igel", gelegen aan de enige tolbrug van de stad, de Murbrücke. In 1871 kocht Carl Wiesler, toen al eigenaar van twee cafés in Graz, het hotel. Na de aankoop van het gebouw ernaast door zijn zoon Anton Wiesler, werd vanaf 1894 geleidelijk aan een nieuw groot hotel gebouwd in een voor die tijd moderne bouwstijl, namelijk de Wiener Secession. Voor de renovatie van het interieur was architect en schilder Marcel Kammerer verantwoordelijk, die destijds ook werkte als tekenaar van Otto Wagner.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog fungeerde Hotel Wiesler van 1945 tot 1954 als Brits officierenhotel alvorens het in 1986 werd gerenoveerd. Sindsdien worden moderne accenten verenigd met de historische flair. Wie vandaag feest of dineert in het voormalige Grand Salon, kan het prachtige glas-in-loodmozaïek "der Frühling" uit het atelier van Jugendstilkunstenaar Leopold Forstner bewonderen. In de eetruimte hangt een vrouwenportret dat ook aan de Jugendstil herinnert, maar ontworpen werd door een jonge straatartiest.

Meer informatie vindt u op http://www.hotelwiesler.com/

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.