Please choose Language or Country
or

Kerstmarkten in Oberösterreich

Tijdens de adventstijd verandert Linz in een romantisch plaatje. Honderden kerststallen vanuit de hele wereld kunnen hier bewonderd worden. Bijzonder is het ‘Linzer Kerzenziehen’: hier kan je uit vloeibare bijenwas een persoonlijke kaars maken en als souvenir mee naar huis nemen.

Linz
binnenkort bekend
Tijdens de adventstijd verandert de stad in een romantisch plaatje. Honderden kerststallen vanuit de hele wereld kunnen hier bewonderd worden. Bijzonder is is het ‘Linzer Kerzenziehen’; hier kan je uit vloeibare bijenwas een persoonlijke kaars maken en als souvenir mee naar huis nemen. In de avond nodigen kerken en concerthuizen de bezoekers uit voor de adventsconcerten. Op de pleinen, binnenplaatsen en in kerken zijn vele kerstmarkten te vinden.
www.linz.at

Hallstatt
08.12.2017
Op de romantische Marktplatz van Hallstatt is niet alleen een levensgrote driedimensionale kerststal te bewonderen, maar ook veel traditioneel handwerk uit de regio.
www.oberoesterreich.at/hallstatt

Advent aan de Wolfgangsee
24.11. - 23.12.2017
In het romantische St. Wolfgang, net als in St. Gilgen en in Strobl, wordt de adventstijd aan de Wolfgangsee gevierd. Tussen deze 3 kerstmarkten met de meer dan 110 kerstkramen vaart het adventsschip. De 4 schepen van de Wolfgang Schiffahrt pendelen tussen de 3 plaatsen en bieden de bezoekers een bijzondere transfer over het water.
www.wolfgangseer-advent.at

Steyr
17.11. - 23.12.2017
De kerstmarkt in Steyr biedt met zijn verlichte en versierde houten hutten een sfeervolle ambiance voor de bezoekers. Culinaire specialiteiten uit de regio en kerstgeschenken, kinderprogramma's, handwerk en een muzikaal programma ronden het aanbod af.
www.steyr.info

Wels
24.11. - 24.12.2017
Traditionele kerstmarkt op het stadsplein en in het Pollheimerpark. De middeleeuwse binnenstad biedt voor de adventstijd in Wels een omgeving die ieders romantisch hart sneller zal laten slaan. Sfeervolle koren, lieve engelen en feestelijke kerstmarkten geven de bezoeker een bijzonder gevoel.
www.welser-weihnachtswelt.at

Mondsee
24.11. - 17.12.2017
Ieder jaar laten de bezoekers zich door de bijzondere kerstsfeer aan de Mondsee betoveren. De basiliek St. Michael en het voormalige klooster vormen een prachtig decor.
www.mondsee.at/advent

Adventskalenderdorp Steinbach
02. - 03.12 en 08. - 10.12.2017
De kerstmarkten bieden boeren-producten en regionale lekkernijen. Kerstmuziek, liedjes, lezingen en spelletjes zorgen voor een gezellige sfeer.
www.nationalparkregion.com

Garstner Advent
02. - 03.12 en 08. - 10.12.2017
De Garstner adventsmarkt vindt dit jaar voor de 41e keer voor de coulissen van de barokke kloosterkerk. Onvervalste traditie, regiogebonden ambachtskunst en kwalitatieve tentoonstellingen garanderen je een leuk kerstverblijf in Garsten. 
In de barokzalen van het klooster wordt een opstelling van de kerstkribbe georganiseerd.
Kerstmuziek, een hertenspel en torenblazers zijn slechts enkele nevenactiviteiten.
www.garsten.at

Gmundner adventmarkt
01.12. - 24.12.2017 elke vrijdag tot zondag
De binnenstad van Gmund wordt tijdens de vier adventsweekends volledig omgetoverd. Kunst in het openbaar en unieke lichtversieringen zorgen voor een heel bijzondere sfeer. Je kunt je er verwachten aan een veelzijdig programma met een open air modeshow, een perchenrondgang en talrijke activiteiten voor kinderen.
www.traunsee.at

Advent in Attersee
24.11. - 24.12.2017
www.attersee.at

Gosauer Bergweihnacht
02. - 03.12 en 09. - 10.12.2017
www.dachstein.salzkammergut.at

Advent in Benediktinerstift Kremsmünster
binnenkort bekend
www.stift-kremsmuenster.net

Laakirchner Stadadvent
16. - 17.12.2017
www.laakirchen.ooe.gv.at

Kerstmarkten in Oberösterreich

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.