Please choose Language or Country
or

Kerstmarkten in Tirol

In de historische binnenstad van Innsbruck, direct voor het gouden dak en omgeven door mooie middeleeuwse façades, vindt ieder jaar in de adventstijd de traditionele kerstmarkt plaats. Je kan er onder andere terecht voor mooie kerstboomversieringen, kunsthandwerk en heerlijke lekkernijen.
Kerstmarkt in de oude binnenstad van Innsbruck
15.11. - 23.12.2017
In de historische binnenstad van Innsbruck, direct voor het gouden dak en omgeven door mooie middeleeuwse façades, vindt ieder jaar in de adventstijd de traditionele kerstmarkt plaats. Je kunt er onder andere terecht voor mooie kerstboomversieringen, kunsthandwerk en heerlijke lekkernijen.
www.christkindlmarkt.cc

Kerstmarkt op de Marktplatz, Innsbruck 
25.11. - 23.12.2017
Temidden van de Tiroler bergen en in het centrum van Innsbruck ligt deze idyllische kerstmarkt. Je vindt hier de echte kerstsfeer en -standjes met de mooiste kerstgeschenken, evenals lekkere hete thee, glühwein en punch, worstjes en alles wat er nog meer op een kerstmarkt thuishoort. Er is dagelijks een speciaal programma voor kinderen met theater, tovenaars en sprookjesvertellers.
www.christkindlmarkt.cc

Rattenberger Advent
24.11. - 17.12.2017 elke vrijdag tot zondag
Op de zaterdagen tijdens advent staat het oude stadscentrum van Rattenberg geheel in het teken van de dagen voor de kerst. De kleinste stad van Oostenrijk viert de adventstijd met traditie – open vuurhaarden en traditionele groepen zorgen voor een bijzondere atmosfeer. In de mooi versierde winkels is vooral glaskunst te vinden en je kunt er vaak glasblazers aan het werk zien.
www.rattenberg.at

Seefeld
01.12. - 23.12.2017
Tijdens de 4 weekeinden in de adventstijd is de Olympiaregion Seefeld het toneel van vele traditionele evenementen. Het programma biedt knutselmiddagen, wandelingen en muzikale ondersteuning door koren etc.
www.seefeld.at

Adventmarkt Hall
24.11. - 23.12.2017
De verlichting, een mix uit sterren en kerstsymbolen, dompelt de stad onder in een zee van sfeervol licht. Dag na dag komt het grote feest dichterbij en als bewijs worden op de façades op het Oberen stadsplein de nummers van de adventkalender kleurrijk doorgestreept. Uiteraard is ook de kerstmarkt weer een bezoek waard.
www.advent-hall-tirol.at

Kerstmarkt in de binnenstad van Imst
24.11. - 23.12.2017
In de stad worden huizen en winkels versierd en koekjes gebakken. Het Kribbenpad van Imst brengt de wandelaar door het besneeuwde Imst  naar diverse plaatsen en dorpen, waar de kribbenbouwers hun mooiste voorbeelden van hun kunst in de vrije natuur presenteren.
www.imst.at

Kitzbühel
30.11. – 26.12.2017 elke donderdag tot zondag
De historische stadskern van Kitzbühel, omgeven door besneeuwde bergen, biedt een romantische omgeving voor „Advent in de bergen“. Bij de standjes zijn kunsthandwerk en lekkernijen te vinden. Het extra programma omvat muziek, spelletjes, sprookjes en een betoverende kerstsfeer voor groot en klein. In Reith bij Kitzbühel bestaat een „begaanbare adventskalender“: 24 ramen van 24 huizen worden versierd en op 1 december wordt iedere dag een raam geopend, oftewel verlicht. Tot en met 6 januari kunnen de adventsramen bewonderd worden. 
www.kitzbuehel.com

Kufstein
24.11. - 23.12.2017
In de Josefsburcht van de vesting in Kufstein wordt buiten en in de sfeervolle kazematten de advent gevierd. De betoverende kleine standjes, een bakoven voor kinderen, lezingen, een kribbetentoonstelling etc. zorgen voor een bijzondere kerstsfeer.
www.kufstein.com

Lienzer kerstmarkt
24.11. - 24.12.2017
De verlichte Hauptplatz van de Lieburg is tot en met kerst het sfeervolle trefpunt voor alle kerstmarktbezoekers die zich verheugen op geschenken, versieringen, handgemaakte kaarsen etc.
www.adventinlienz.at

Advent in Schloss Landeck
03., 10. en 17.12.2017
www.schlosslandeck.at

Bergadvent in Wildschönau
02. - 03. en 09. - 10.12.2017
Authentiek, dat is de bergadvent van Wildschönau in het Hochtal. Adventmuziek, de opstelling van de kribbe, landbouw- en ambachtsproducten en regionale specialiteiten staan hier op het programma. Noedels en allerlei andere lekkernijen maken de Wilschönauer boerinnen voor je ogen. Traditioneel bereid: in de oude oven of op een open vuur, hier zie je hoe boeren vroeger echt in de bergen leefden. 
www.wildschoenau.com

Advent in St. Anton am Arlberg
binnenkort bekend
www.stantonamarlberg.com

Advent in Mayrhofen
02.12. - 24.12.2017 elke saderdag en zondag, alsook de 08.12.2017
www.advent.mayrhofen.at

Kerst in Tirol

Kerstmarkten in Tirol

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.