Please choose Language or Country
or

Museums in Oostenrijk

Klassiek of avant-garde, wereldberoemd of juist nog een onontdekte geheimtip: de musea in Oostenrijk bieden elk wat wils en zijn dan ook zeker een bezoekje waard. Hier vind je alvast een selectie.

Museums in Oostenrijk

Forchtenstein castle in Burgenland © Österreich Werbung / Volker Preusser Forchtenstein castle in Burgenland © Österreich Werbung / Volker Preusser

Museums in Burgenland

De Neusiedler See is waarschijnlijk het eerste waar je aan denkt wanneer het over het Burgenland gaat. Maar het Burgenland heeft ook op het vlak van kunst en cultuur heel wat te bieden!
Lees meer

Openluchtmuseums in Oostenrijk

Wie over de drempel van een historisch openluchtmuseum stapt, bevindt zich op slag in een lang vergeten wereld. De gasten gaan naar oude tijden op ware grootte in de vorm van originele gebouwen.
Openluchtmusea in Oostenrijk
Heinrich Harrer Museum, Hüttenberg © Heinrich Harrer Museum, Hüttenberg Heinrich Harrer Museum, Hüttenberg © Heinrich Harrer Museum, Hüttenberg

Museums in Karinthië

Naast nationale en internationale kunst staat in de musea van Karinthië vooral de geschiedenis van het leven en werken in de bergen centraal. Maar ook liefhebbers van verre landen en exotische culturen kunnen hier terecht.
Meer over museums in Karinthië
Kunsthaus Exterior © Graz Tourismus Kunsthaus Exterior © Graz Tourismus

Museums in Steiermark

De combinatie verleden en toekomst, traditie en innovatie speelt in Steiermark een grote rol. Bezichtig het moderne Kunsthaus in Graz, midden in het historische centrum van de stad, of bewonder in Stift Admont diverse historische geschriften.
Meer over museums in Steiermark
Fassade Vorarlberg Museum © Darko Todorovic Fassade Vorarlberg Museum © Darko Todorovic

Museums in Vorarlberg

De kleine deelstaat Vorarlberg richt zich in eerste instantie op moderne kunst en architectuur, maar u kunt er bijvoorbeeld ook 's werelds grootste Rolls Royce verzameling gaan bekijken!
Meer over museums in Vorarlberg
Urlaub in Oberösterreich © Linz Tourismus/Röbl Urlaub in Oberösterreich © Linz Tourismus/Röbl

Museums in Oberösterreich

Het contrast kan haast niet groter: van primitieve volkeren zonder enige technologie tot de digital technology van de toekomst. In de diverse musea van Oberösterreich komt u meer te weten over de meest uiteenlopende thema's.
Meer over museums in Oberösterreich
The spectacular Melk Abbey © www.extremfotos.com The spectacular Melk Abbey © www.extremfotos.com

Museums in Niederösterreich

Wie graag lacht is in Niederösterreich zeker aan het juiste adres. Maar ook voor wie liever een wat rustigere omgeving opzoekt, hebben de musea in Niederösterreich heel wat te bieden.
Meer over museums in Niederösterreich
Hofburg w Innsbrucku © Edward Groeger Hofburg w Innsbrucku © Edward Groeger

Museums in Tirol

Archeologische opgravingen uit het Stenen en Bronzen tijdperk, gerestaureerde authentieke Tiroler boerenhuizen, maar ook indrukwekkende kunstcollecties uit de Keizertijd. Ontdek dit alles en meer in een van de vele Tiroler musea.
Meer over museums in Tirol
View of Salzburg City © Österreich Werbung/ Weinhaeupl View of Salzburg City © Österreich Werbung/ Weinhaeupl

Museums in Salzburg

Naast talrijke culturele bezienswaardigheden lokt de Mozartstad Salzburg met enkele zeer interessante musea.
Meer over de musea in Salzburg
Kunsthistorisches Museum Vienna - Visitors © KHM-Museumsverband Kunsthistorisches Museum Vienna - Visitors © KHM-Museumsverband

Museums in Wenen

Kunst in alle vormen en maten, uit alle tijdperken, een mix van stijlen en diverse wereldberoemde kunstcollecties: het komt allemaal samen in kunst- en museumstad Wenen.
Meer museums in Wenen
Outside Liaunig Museum © Liaunig Museum Outside Liaunig Museum © Liaunig Museum

Museumtips

Kunst zover als het oog kan zien: Oostenrijk heeft een dicht netwerk van musea, galeriën, beeldentuinen en deelstaat-tentoonstellingen.
Kunst en cultuur beleven

Geen zoekresultaten gevonden!

Musea in Oostenrijk

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Folders & Brochures

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.