Please choose Language or Country
or

Landesmuseum Karinthië

Kroonprins Aartshertog Rudolf legde hoogstpersoonlijk in 1884 de laatste steen - vanaf dat moment werd hij beschermheer van het tot in 1918 naar hem vernoemde 'Rudolfinum'.

De nieuwbouw van het museum in 1884 was onvermijdelijk geworden: het oude landhuis, waar de kunstcollectie oorspronkelijk tentoon werd gesteld, was eenvoudigweg te klein geworden voor de steeds groter wordende kunstverzameling.

Niet alleen het 'Stammhaus' in de Museumgasse van Klagenfurt en de bibliotheek behoren tot het Landesmuseum Kärnten. Het museum verzorgt ook rondleidingen in de wapenzaal van het Landhuis in Klagenfurt. Ook het Botanik-Zentrum, met de daarbijbehorende hortus botanica, het Kärntner Volkskunde-instituut en het daarbijbehorende meubelmuseum in Mariasaal, de archeologische opgravingen en het museum in Teurnia / St. Peter in Holz (Romeins museum Teurnia) behoren tot het Landesmuseum.

Ook andere exposities en kleinere musea, zoals bijvoorbeeld het museum in Globasnitz/Hemmaberg vallen onder het Landesmuseum Kärnten.

Opmerking: Het hoofdgebouw Rudolfinum en de Karinthische landesbibliotheek zal worden gesloten voor renovatie tot 2018/19! De kantoren van het Staatsmuseum van Karinthië open blijven tijdens de reguliere openingstijden voor bezoekers.

Meer informatie:
Landesmuseum Kärnten
Museumgasse 2
9021 Klagenfurt
www.landesmuseum-ktn.gv.at

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.